×
TeknologiTophistorie

EU: Techgiganter skal betale for 5G-infrastrukturen

Google, Netflix og andre techgiganter, der lægger beslag på store mængder båndbredde, skal betale for 5G-infrastrukturen i Europa, mener EU.

EU planlægger at fremlægge en lovforslag om at de techgiganter, der lægger beslag på store mængder båndbredde, skal bidrage til omkostningerne ved at opgradere 5G-netværket. Det skriver Bloomberg, der har set et oplæg til forslaget.

“Forslaget er en del af en “fair share”-vision fra EU’s udøvende arm, der kan kræve, at techgiganter, som leverer streamingvideoer og andre datatunge tjenester, hjælper med at betale for den trafik, de genererer,” skriver nyhedstjenesten.

Ideen er ikke ny. Så sent som i september sidste år blev den hevet frem af EU-kommissæren Thierry Breton. Han begrundede den med, at EU risikerede at sakke bagud i 5G-kapløbet i forhold til USA og Kina.

Dengang blev ideen lagt på køl, men Bloomberg fortæller, at den ikke er død. Tværtimod er EU i gang med at undersøge, hvad teleindustrien mener, med en høring, der forventes at vare 2-3 måneder.

Kommer forslaget på bordet, vil det altså gå hårdt ud over streamingtjenester som Netflix. Men også virksomheder som Alphabet og deres Youtube.

EU har længe haft et horn i siden på techgiganterne. Tilbage i 2019 var Frankrig tæt på at indføre den såkaldte GAFA-skat, der er en særskat på techvirksomheder. Også statsminister Mette Fredriksen var åben for at indføre den herhjemme. Siden har der været stille omkring den, men 5G-forslaget viser, at EU-landede stadig leder efter måder at få techgiganterne til fadet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.