×
ElbilerTophistorie

EU vil have fælles digitalt kørekort

EU vil rette op på den eneste store mangel, der er ved vores digitale kørekort. Et fælles digitalt kørekort skal være gyldigt i hele EU.

Her i Danmark har vi allerede et digitalt kørekort i form af en app. Men kortet er ikke gyldigt uden for landets grænser. Det kan der snart blive lavet om på, hvis et nyt EU-forslag stemmes igennem. Det foreslås nemlig, at der indføres et fælles europæisk digitalt kørekort.

Formålet er, at det vil være lettere for politiet i EU-landende at se, om et kørekort er gyldigt, ligesom det skal gøres lettere at håndtere færdselsforseelser og bøder. Det vil også blive lettere at ombytte kørekort fra andre lande til et gyldigt i EU.

I forslaget skrives der:

“Det vil være meget nemmere at udskifte, forny eller ombytte et kørekort, da alle procedurer vil være online. På samme måde bliver det også nemmere for borgere fra ikke-EU-lande med sammenlignelige trafiksikkerhedsstandarder at ombytte deres kørekort til et EU-kørekort.”

Danmark fik digitalt kørekort for to et halvt år siden, nemlig i november 2020. Dengang håbede transportministeren, at EU ville anerkende den danske løsning.

Læs også: Det digitale kørekort ligner en kæmpesucces.

Kørekortet var i øvrigt det første officielle kort, der blev digitalt. Senere kom også en binær udgave af det gule sundhedsbevis.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.