×
ElbilerTophistorie

Europæerne svigtede Volkswagen

Volkswagen AG kan takke kineserne for, at elbilsalget i første kvartal ikke ser helt skidt ud. I Europa er salget faldet med 24 procent.

Volkswagen-koncernen har oplyst sine leveringstal for første kvartal af 2024 og selv om tallene ikke just er pæne, er de heller ikke så slemme som frygtet. Perioden bød på en beskeden nedgang på 3 procent, sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Mest bemærkesværdigt er det, at det er de europæiske købere, der har svigtet Volkswagen. Sammenlignet med første kvartal sidste år, har koncernen oplevet et fald på hele 24,3 procent i Europa. Også i USA er salget faldt en smule.

Til gengæld er salget steget med 90,7 procent i Kina i samme periode. Fra 21.500 elbiler i første kvartal sidste år til 41.000 elbiler i dette års første kvartal.

Med til historien hører, at ordrerne fra europa i samme periode steg markant, så salgstallene vil se pænere ud i næste kvartal. Faktisk har koncernen registreret mere end dobbelt så mange ordrer på elbiler i forhold til samme periode sidste år (+154 procent). I øjeblikket er ordrebøgerne rundt om i Europa på 160.000 elbiler.

I løbet af året starter leverancerne af flere nye elbiler fra koncernen. Disse er Volkswagen ID.7 Tourer, ID. Buzz med lang akselafstand, Cupra Tavascan, Audi Q6 e-tron og Porsche Macan Electric.

De mest succesrige helelektriske koncernmodeller på verdensplan i første kvartal af 2024 var:

#ModelAntal
1Volkswagen ID.4/ID.534.600
2Volkswagen ID.326.100
3Audi Q4 e-tron / Sportback22.800
4Škoda Enyaq iV / Coupé14.000
5Audi Q8 e-tron / Sportback9.600
6Volkswagen ID.Buzz / Cargo7.000
7Cupra Born6.900

Volkswagen versus Tesla

Det var ikke bare Volkswagen-koncernen, der oplevede en nedgang i årets første kvartal. Også ærkerivalen Tesla havde nedgang – på trods af massive prisnedsættelser. Teslas nedgang var på ni procent i årets første kvartal, sammenlignet med første kvartal 2023.

Læs også: Har Tesla toppet?

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.