×
ElbilerTophistorie

Har Tesla toppet?

Trods prisnedsættelser er efterspørgslen på elbiler fra Tesla løjet af. Seneste officielle tal viser det laveste salg siden 2022.

Ligesom iPod’en engang var synonym med en musikafspiller, er Tesla ofte det første folk tænker på, når man siger elbil. Tesla har ikke bare domineret markedet for elbiler totalt de seneste år – sidste år var Tesla Model Y den bedst sælgende bilmodel overhovedet. I hele verden.

Succesen er blandt andet opnået ved kolossale prisnedsættelser det seneste år. Men noget kunne tyde på, at markedet er mættet. I årets første tre måneder solgte Tesla 386.810 elbiler. Det er en nedgang på knapt ni procent i forhold til samme kvartal sidste år. Og hele tyve procent mindre end det seneste kvartal.

Samtidig var produktionen fortsat relativt høj. Der blev produceret 433.371 Teslaer i første kvartal, hvoraf de 46.000 altså ikke blev solgt til kunderne. Det er den højeste difference mellem solgte og producerede Teslaer nogensinde.

Oven i det er Teslas overskudsgrad faldende. Fra 16,8 procent i 2022 til 9,2 procent i 2023. Regnskabet for første kvartal 2024 fremlægges først i slutningen af april, så om den tendens fortsætter er endnu uvist.

Det store spørgsmål er, hvordan Elon Musk vil reagere på nedgangen? Med det store antal nyproducerede biler, der i øjeblikket holder på parkeringspladser, er der en chance for, at han sætter priserne ned igen. Det vil til gengæld gå yderligere ud over overskudsgraden.

Læs også: Tesla-aktien styrtdykker efter lunkent regnskab.

Ifølge Yahoo Finance faldt værdien på Teslas aktie med fem procent, da tallene blev offentliggjort.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.