×
Teknologi

Facebook dropper datacenter i Esbjerg

Facebook har i dag meddelt, at de har valgt at skrinlægge byggeriet af et nyt datacenter i Esbjerg.

Egentlig var det planen, at Facebook skulle have to datacentre i Danmark, men efter et års undersøgelser har Zuckerberg og kompagni valgt at droppe byggeriet af datacenter nummer to, der skulle ligge ved Esbjerg. Det meddeler Facebook til Ritzau.

– På trods af de mange åbenlyse fordele, heriblandt den fordelagtige adgang til højhastighedsfiber og vedvarende energi samt stærk støtte fra Esbjerg Kommune, har vi alligevel måttet konkludere, at grunden – samlet set – ikke er den rette placering for vores næste datacenter i Europa, skriver Facebook i en mail til Ritzau.

Giganterne bygger løs i Danmark.

Facebooks datacenter i Fraugde ved Odense forventes færdigt i 2020.

Også Google og Apple har gang i datacenter-byggeriet herhjemme. Apple er i fuld sving i Foulum ved Viborg og Google i Taulov. Begge firmaer har desuden købt grunde til datacentre i Kassø uden for Aabenraa.


Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.