×
Teknologi

Facebook har åbnet sin egen betalingstjeneste

Facebook Pay skal konkurrere mod Paypal og andre betalingstjenester via gratis pengeoverførsler mellem venner og familie.

Imens al opmærksomhed har været rettet mod Facebooks kryptovaluta, Libra, har firmaet stille og roligt implementeret en ny betalingstjeneste. Facebook Pay hedder tjenesten, der gør det muligt at foretage betalinger via Faceook, Messenger og – i nær fremtid – også Whatsapp og Instagram. 

Til at begynde med kan Facebook Pay bruges til at betale biletter, foretage in-app-køb i spil og donere til indsamlinger. Men vigtigst af alt, så gør tjenesten det muligt at overføre penge til venner og familie uden nogen former for gebyrer – i hvert fald så længe pengene skal overføres i samme valuta.

Facebook Pay kan kobles sammen med enten en kreditkort eller med en Paypal-konto. Betalinger via tjenesten godkendes via en pinkode eller via biometrisk oplåsning – eksempelvis fingeraftryks- og ansigtsgenkendelse. 

Tjenesten er i første omgang kun åbnet for brugere i USA, men flere lande skulle følge inden længe. I den danske mobilapp  er der allerede et menupunkt, der hedder ”send eller anmod om penge”, men når man trykker på det, præsenteres man for en meddelelse om, at det er ”tilgængelig for alle på Facebook i USA”.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.