fbpx

 

 

 

 

Gaming

Facebook skal aflevere en halv milliard dollars efter Oculus-retssag

ZeniMax, der bl.a. ejer spiludviklerne id Software, der i sin tid opfandt 3D-genren med Doom, og Bethesda (Skyrim, Fallout) beskyldte Oculus’ skaber Palmer Luckey samt John Carmack, der kom til Oculus fra id Software, for at stjæle patenteret teknologi og bryde en NDA. De havde sagsøgt Oculus for 2 milliarder dollars i erstatning for tabet og yderligere 2 milliarder som straf, men fik ikke medhold i alle beskyldningerne. Men for at have brudt sin NDA skal Palmer Luckey og dermed det Facebookejede Oculus betale 500 millioner dollars (omkring 3,4 milliarder kroner). Retten fandt ikke, at Oculus benyttede ZeniMax’ teknologier.

Oculus blev stiftet af Palmer Luckey i 2012, og firmaets første udgave af VR-headsettet Oculus Rift blev lanceret med en utrolig succesfuld kampagne på crowdfunding-sitet Kickstarter. Luckey røg sidste år ind i stor modvind, da det viste sig at han brugte en del af sine mange millioner fra Facebook-handlen til at give økonomisk støtte til en gruppe, der spredte racistisk og pro-Trump misinformation og memes i valgkampagnen. Luckey arbejder stadig for Oculus og Facebook selvom han ikke længere har en officiel jobtitel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom 500 millioner dollars er en pæn sjat penge, selv for Facebook, så påvirker det ikke forventningerne til firmaet, der netop har aflagt endnu et rekordregnskab – med en stigning til knap to milliarder brugere, blev Facebooks omsætning i fjerde kvartal af 2016 omkring 8,8 milliarder dollars.

Back to top button