×
GadgetsTophistorie

Fairphone lancerer de bæredygtige hovedtelefoner Fairbuds XL

Fairphone overfører den bæredygtige tilgang til hovedtelefonerne Fairbuds XL. Her er brugt miljøvenlige materialer ligesom du selv kan reparere.

Hollandske Fairphone har produceret bæredygtige og reparationsvenlige telefoner i årevis efterhånden. Vi har tidligere haft Fairphone 4 på testbænken. Nu lancerer firmaet for første gang et sæt hovedtelefoner, der er skabt med samme formål i sigte. Det er således skabt af bæredygtige materialer og kan adskilles i moduler, så reparation er muligt.

“Efter 10 år, hvor vi har lavet bæredygtige smartphones, er vi nu klar til at udvide vores fokus og bringe bæredygtighed til audio-produktkategorien. Vi bidrager med vores unikke bæredygtige og klimavenlige tilgang til at producere produkter ved brugen af etiske materialer samt sørge for at skabe bedre arbejdsforhold og have reparationsvenlighed til høretelefonssegmentet. Fairbuds XL er for dem, som søger bæredygtige alternativer, og som ønsker at være med til at rykke på agendaen for elektronikindustrien,” siger Eva Gouwens, CEO hos Fairphone.

Så bæredygtige er Fairbuds XL ifølge Fairphone

 • Fairbuds XL er blandt de mest bæredygtige designede hovedtelefoner på markedet. Forsyningskæden har Fairtrade guld integreret, og Fairbuds XL er lavet med både vegansk læder og adskillige genanvendte materialier samt 100 procent genanvendt plastik i alle de dele, hvor det er muligt.
 • Der benyttes 100 procent genanvendt aluminium i de strukturelle elementer, eksempelvis i hovedbøjledelen, og derudover benyttes genanvendt tin. Rejsehylsteret er lavet af 100 procent genanvendt polyester og nylon.
 • Fairphone bidrager med 0,55 USD per hovedtelefon solgt til at forbedre de produktionsansattes levelønsvilkår og arbejder tæt sammen med leverandørerne på at forbedre arbejdsforholdene baseret på de ansattes behov.
 • Fairbuds XL er klimavenlige, hvilket betyder, at Fairphone aktivt handler på at reducere virksomhedens CO2 udledning ved at forlænge produkternes levetid, bruge genanvendte materialer og samtidig investere i carbon-reducerende projekter, der mindsker CO2 udledningen og samtidig kommer de omkringliggende samfund til gode. Fairphone’s investeringer i projekterne svarer til den overskydende mængde af carbon-udledning hele i hovedtelefonernes livscyklus.

Kilde: Fairphone

I 2021 blev der på verdensplan solgt 548 millioner hovedtelefoner. Det tal vil Fairphone gerne nedbringe med Fairbuds XL og muligheden for let reparation, skulle hovedtelefonerne gå i stykker.

Er uheldet ude kan næsten enhver del af Fairbuds XL udskiftes på egen hånd

Men lydkvaliteten har gudskelov også været et fokuspunkt. Fairbuds XL er drevet af 40 millimeter enheder, ligesom de er udstyret med aktiv støjreduktion. Hovedtelefonerne kan være tilkoblet to Bluetooth-enheder samtidig, via multipoint-funktionalitet.

Der kan forventes en batterilevetid på 30 timer. Skulle behovet senere hen opstå, så er batteriet én af de dele, som let kan udskiftes. Selvom de er modulært opbygget, så er de stadig IP54-beskyttede, så en regnbyge bør ikke være et problem.

Via den tilhørende app til iOS og Android, så kan Fairbuds XL softwareopdateres, ligesom du kan fintune EQ’en til egen smag. Det er ligeledes i app’en at man finder guides til eventuel senere reparation og udskiftning af dele.

Fairbuds XL specifikationer

 • Batteri: 800 mAh
 • Batterilevetid: 30h
 • ANC: ja, samt ”ambient sound”-funktion
 • Tilgængelige reservedele: batteri, speaker-to-speaker kabel, earcap covers,
 • headband, ørepude, headband base, højttaler-enheder, headband cover
 • Bluetooth-rækkevidde: 10m
 • Bluetooth codecs: Bluetooth 5.1 – AAC, SBC, APTX HD
 • IP-certificering: IP54
 • Vægt: 330g
 • Portability: Kan foldes sammen
 • Smart assistent: Google Assistant, Amazon Alexa, Apple Siri
 • Tilslutning: USB-C (for opladning, digital og analog musik)
 • Enheder diameter: 40mm

Pris og tilgængelighed

Fairbuds XL vil være tilgængelige fra den 11. maj på Fairphones hjemmeside og udvalgte forhandlere til en vejledende pris på 1.999 kroner. Fairbuds XL kommer i to farver, Green Speckled eller Black Speckled

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.