Elbiler

Finanslov: Afgiftsstigninger på elbiler annulleres

Finansloven er forhandlet på plads og de planlagte afgiftsstigninger på elbiler er droppet.

Finansminister Nicolai Wammen (S) har mandag aften præsenteret en aftale om næste års finanslov, og der er godt nyt; de planlagte afgiftsstigninger på elbiler, der skulle træde i kraft til nytår, er annulleret.

Det er hensigten, at afgifterne holdes i ro, indtil en nedsat kommission næste år kommer med bud på, hvad der skal ske fra 2021.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Oprindeligt var planen ellers, at afgiften på elbiler skulle stige til 40 procent af registreringsafgiften den 1. Januar 2020 – og at afgiftsfritagelsen skulle være fuldt udfaset ved indgangen til 2023.

Det ville have betydet, at en bil som eksempelvis Audi e-tron ville være steget fra cirka 800.000 kroner til knapt 1,4 millioner kroner.

Allerede sent i sidste uge havde Venstre, De Konservative, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti truet med at lave er flertal uden om regeringen for at udsætte indfasningen af registreringsafgiften for elbiler med ét år. Det vil sige til og med 2021. Men det blev altså ikke nødvendigt.

Ifølge rygterne var det især Radikale, der stod stejlt på, at afgifterne skulle udsættes. Den Radikale formand, Morten Østergaard, sagde i sidste uge til Jyllands-Posten:

– Det giver ikke så meget mening, at vi skal opleve, at afgifterne på elbiler stiger, når et stort flertal sidder og forhandler om en klimalov, der blandt andet baserer sig på, at der skal køre flere elbiler i Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.