×
ElbilerTophistorie

Fisker på randen af lukning

Henrik Fisker advarer om, at selskabet er ved at løbe tør for kontanter og måske ikke kommer igennem 2024.

Fisker Inc, der er grundlagt af danske Henrik Fisker, er truet på livet. Han siger i en officiel udmelding, at der er “væsentlig tvivl” om, at selskabet vil have penge nok til at klare sig gennem året. Derfor vil firmaet afskedige medarbejdere og søge investorer og samarbejdspartnere.

Meddelelsen kommer efter en hård periode, hvor selskabets elbil, Fisker Ocean, har fået kritik fra ejere og anmeldere, ligesom de amerikanske myndigheder har indledt to undersøgelser af bilen.

“2023 var et udfordrende år for Fisker, inklusive forsinkelser med leverandører og andre problemer, der forhindrede os i at levere Ocean så hurtigt, som vi havde forventet,” siger bestyrelsesformand og administrerende direktør Henrik Fisker.

Han fortæller samtidig, at selskabet har haft problemer med at få direkte-til-kunden salgsmodellen til at fungere. En model som er inspireret af Tesla og går udenom forhandlere.

“Der var en række uforudsete udfordringer, herunder stigende renter, at finde nok kvalificeret arbejdskraft og at identificere passende ejendomsplaceringer,” siger Fisker.

Som en konsekvens af dette, skiftede Fisker sport i januar og indledte et samarbejde med forhandlere rundt om i verden.

“Mens vi går over til forhandler-modellen, er vores salg blevet negativt påvirket. Vi mener dog, at vi begynder at se fordelene ved forhandler-modellen,” siger Fisker videre.

Trods hans dystre udmelding, har Henrik Fisker dog ikke opgivet endnu. Han fortæller, at selskabet er i “forhandlinger med en stor bilproducent om en potentiel transaktion, som kunne omfatte en investering i Fisker, samt fælles udvikling af en eller flere elbilplatforme og produktion i Nordamerika”.

Læs også: Fisker svarer på hård kritik af Ocean.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.