×
ElbilerTophistorie

Fisker leverede biler uden betaling

Medarbejdere afslører at Fisker mistede overblikket over kundernes indbetalinger og formodes at have leveret biler uden betaling.

Konkurstruede Fisker Inc. mistede overblikket over kundeindbetalinger og har sandsynligvis leveret biler til kunder, der aldrig har betalt for dem. Det skriver mediet Techcrunch med henvisning til anonyme kilder inden for virksomheden.

Kilderne vidner om en kaotisk situation i den tid, hvor virksomheden opskalerede produktion og salg af Ocean-modellen. I flere måneder skal virksomhedens medarbejdere have været ude af stand til at holde styr på indgående betalinger.

Betalingerne inkluderede reservations-indbetalinger og i nogle tilfælde den fulde pris på køretøjerne. I nogle få tilfælde leverede virksomheden køretøjer uden at opkræve nogen form for betaling overhovedet, hævder kilderne. De siger at problemerne skyldtes “slappe interne procedurer”.

Problemerne førte i december til en intern revision, der har taget måneder at gennemføre. Sideløbende med den interne revision forsøgte den eksterne revisor PwC at sammensætte virksomhedens årsregnskab. Fisker var ofte ikke i stand til at levere tilfredsstillende dokumentation for bilsalget.

Forvirringen satte virksomheden i en position, hvor den ikke nøjagtigt kunne sige, hvor meget omsætning den havde genereret. Ifølge kilderne er det en af årsagerne til, at Fisker endnu ikke har rapporteret sit økonomiske resultat for 2023.

Læs mere om Henrik Fiskers problemer:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.