×
ElbilerTophistorie

Fisker vil sælge Ocean-lagerbiler for 14.000 dollars

Fisker har søgt om godkendelse til at sælge deres lager af Fisker Ocean til mindre end 100.000 kroner stykket.

Fisker har bedt en konkursdommer, der fører tilsyn med rekonstruktionen af selskabet, om at godkende salget af mere end tre tusinde Fisker Ocean for omkring 14.000 dollars pr. bil. Kunden er et leasingselskab, skriver Automotive News, og bilerne kostede tidligere op til 70.000 dollars.

Giver dommeren lov til handlen, vil den indbringe Fisker 46,25 milllioner dollars, svarende til knapt 320 millioner kroner. Penge, der vil lune i firmaets slunkne pengekasse.

Kunden er leasingselskabet American Lease, der allerede to uger inden Fisker søgte om rekonstruktion indvilgede i at købe 2.100 Fisker Ocean. Senere blev ordren øget til alle de 3.321 Oceans, der stod på lager og var klar til salg.

Henrik Fisker søgte om rekonstruktion af selskabet den 17. juni via den såkaldte Kapitel 11-procedure. Allerede i marts måned advarede han om, at selskabet var ved at løbe tør for midler, men forsøg på at indgå aftaler med andre bilproducenter, for at redde selskabet, slog fejl.

Læs mere om Henrik Fiskers problemer:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.