×
Teknologi

Trump straffer Frankrig for Gafa-skat

Det lader til, at Trump vil gøre det dyrere for amerikerne at drikke franske vine, for at straffe Frankrig for at indføre Gafa-skat på it-virksomheder.

Allerede da Frankrig for to uger siden vedtog at indføre den såkaldte Gafa-skat på store it-virksomheder, lovede Trump, at han ville komme med en officiel respons. Nu lader det til, at han er ved at have besluttet sig: Fremover skal det være dyrere for amerikanerne at drikke franske vine. Det antyder Trump i hvert fald i et tweet, hvor den amerikanske præsident skriver:

”Frankrig har lige lagt en digital skat på vores store amerikanske teknologivirksomheder. Vi vil bebude en betydelig gensidig handling mod Macrons tåbelighed inden længe. Jeg har altid sagt, at amerikansk vin er bedre end fransk vin!”.

En talsmand fra Det Hvide Hus siger, ifølge Reuters, at USA er ”ekstremt skuffet over Frankrigs beslutning om at indføre skat på digitale ydelser på bekostning af amerikanske virksomheder”.

 

Frankrig gik forrest

Det er endnu ikke lykkes at lave en samlet EU-aftaler, der skal sikre, at store it-virksomheder betaler skat i de lande, hvor de har hovedkvarter. Blandt andet kæmpede den afgående Lars Løkke-regering mod en samlet aftale. Derfor valgte Frankrig for to uger siden at gå enegang og indføre den såkaldte Gafa-skat, der vil ramme virksomheder med en global omsætning på mere end 750 millioner euro og 25 millioner euro i Frankrig. Fremover skal de ramte virksomheder betale en skat på 3 procent af indtægterne på digitale tjenester i Frankrig.

I midten af juli måned erklærede den nye statsminister, Mette Frederiksen (S), at hun ligesom Frankrig er villig til at Danmark på egen hånd indfører skatten, hvis der ikke findes en fælles europæisk løsning.

– Skat er et af de områder, hvor man kommer til at mærke, at der er kommet en ny dansk regering. Den tidligere regering lå helt forkert og var, synes jeg, i et meget kedeligt selskab fordi man modarbejdede en beskatning af tech-giganterne, sagde Mette Frederiksen til Børsen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.