×
Teknologi

Statsministeren: Danmark skal også indføre skat for tech-giganter

Statsminister Mette Frederiksen er, modsat sin forgænger, klar til at ”gå hele vejen” for at få indført Gafa-skat for de store, multinationale it-giganter.

Ny regering, ny politik. Efter at Danmark under Løkke Rasmussens liberale regering i årevis har kæmpet mod en særskat på multinationale virksomheder, melder Statsminister Mette Frederiksen (S) sig klar til at flge Frankrigs eksempel og indføre den såkaldte Gafa-skat herhjemme. Det fortalte hun til Børsen under ugens officielle besøg i Berlin, hvor hun mødes med den tyske forbundskandsler Angela Merkel.

– Skat er et af de områder, hvor man kommer til at mærke, at der er kommet en ny dansk regering. Den tidligere regering lå helt forkert og var, synes jeg, i et meget kedeligt selskab fordi man modarbejdede en beskatning af tech-giganterne, siger Mette Frederiksen til Børsen.

Hun understreger, at hun ligesom Frankrig er villig til at Danmark på egen hånd indfører skatten, hvis der ikke findes en fælles europæisk løsning.

Frankrig gik forrest

Tidligere på ugen vedtog Frankrig Gafa-skatten, der skal ramme de store, multinationale firmaer der ofte snor sig uden om skat i de enkelte EU-lande – typisk it-giganter som Google, Apple, Facebook og Amazon, der også har lagt initialer til skatten.

Den franske løsning betyder at virksomheder, der har en global omsætning på mere end 750 millioner euro og 25 millioner euro i Frankrig, skal betale en skat på 3 procent af indtægterne på digitale tjenester i Frankrig.

Også England, Italien, Spanien og Østrig har tilkendelgivet, at de er klar til at indføre Gafa-skatten uden om EU. Sverige og Irland er imod skatten.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.