×
Streaming

Første trailer til Stephen King-serien The Mist er klar

Det kræver sin mand at lave en ny version af en historie af en af verdens mest læste forfattere, som endda allerede har været filmatiseret én gang før af ingen ringere en Frank Darabont (The Shawshank Redemption, The Green Mile, The Walking Dead). Men danske Christian Torpe (Rita, Lærkevej) er åbenbart ikke bange af sig.

Udvidet fortælling, der går nye veje

I erkendelse af, at en 200 siders novelle, der primært udspiller sig i ét lokale, måske ikke egner sig til en længere tv-serie, og nok også for netop at komme væk fra det, som folk har set før, så går Spikes tv-version af The Mist i nye retninger. Frank Darabonts film er meget tro mod Kings novelle og udspiller sig primært i et supermarked med interne magtkampe og religiøs fanatisme som temaer, mens karaktererne er belejret af skrækindjagende monstre, der gemmer sig i en pludselig opstået tåge. Kun den kontroversielle slutning var virkelig anderledes.

Frygt fører til vrede, og vrede fører til had

Traileren viser at tv-serien måske nok holder fast i interne magtkampe og bruger religionen som tema, men persongalleriet er udvidet, og serien foregår flere forskellige steder, hvor folk har forskanset sig for tågens overnaturlige trusler. Som noget nyt, der ikke var en del af Kings historie, så lader det til, at tågen påvirker personerne mere direkte mentalt end bare frygten for de væsner, tågen bringer med sig. Traileren viser os faktisk ikke rigtigt nogle monstre – om det skyldes budgethensyn, endnu mindre fokus på monstrene end i novellen, eller at vi blot skal have overraskelserne til gode, vil tiden vise.

Det er ikke et nyt tema i post-apokalyptisk fiktion, at de andre overlevende er mere farlige end diverse monstre (se The Walking Dead eller enhver anden zombiefilm), men i The Mist er der skruet op for spændingerne mellem personerne i de forskellige belejrede enklaver. Til Entertainment Weekly siger Christian Torpe:
“Men vi er ikke kun i shoppingcenteret. Vi har etableret forskellige små trykkogere, under indflydelse af hvem der nu ville tage lederrollen disse steder. Hver af dem finder på forskellige teorier og tro på, hvad det er, der foregår. Med tiden vil de forskellige historietråde samles og blive til konflikter”.

The Mist byder på udvidet persongalleri og endnu en dansker

Den udvidede spillelængde og behovet for at gå i nye retninger har også fået Torpe til at opfinde et helt nyt persongalleri – selv om han ikke udelukker, at visse af Kings originale karakterer, kan dukke op senere i serien. En af hovedpersonerne er skolelæreren Eve Copeland (spillet af Alyssa Sutherland fra Vikings, der på grund af sin seksualundvisning er i konflikt med den lille by, serien foregår i. Vi møder også hendes mand spillet af Morgan Spector (Person of Interest), den lokale sherif Connor Heisel (Darren Pettie, Mad Men), Bryan Hunt en soldat med hukommelsestab (Okezie Morro, Red Tails) og endnu et dansk islæt i form af  Danica Curcic, der spiller Mira, en narkoman i byen på jagt efter en skjult pengeskat. Kendetegnet for disse og seriens andre karakterer er, at der allerede er masser af konflikter i den lille by, inden tågen og dens ondskab kommer rullende.

“Desværre følte jeg, at det var virkeligt rettidigt at lave en tv-serie om, hvad folk gør, når de er blændet af frygt,” fortæller Christian Torpe til EW.
“Vi kigger os omkring, og ser hvad der foregår i den virkelige verden. Og alle ser sig hele tiden om efter nogen at skyde skylden på, eller nogen der kan føre dem til det forjættede land. De finder folk, de kan hade, enten på grund af køn eller race eller tro. Det er de elementer vi bruger – hvordan frygt driver ting som misogyni eller homofobi”.

The Mist har premiere på Spike TV 22. juni – vi ved ikke, om den kommer på en dansk streamingtjeneste. Indtil videre er der bestilt 10 episoder.

The Mist plakat

 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.