×
Netflix

To originale Stephen King-filmatiseringer på vej på Netflix

I fredags havde Netflix premiere på serien ’The Mist’, der står som en Netflix Original, selv om den allerede har været vist på amerikanske Spike TV – men udenfor USA har Netflix rettighederne til serien, der har danske Christian Torpe som showrunner. Vi har en anmeldelse på vej.

Gerald’s Game i september

Men også september byder på originalt Stephen King fra streamingtjenesten. Filmen ’Gerald’s Game’ baseret på Kings roman af samme navn får premiere d. 29. september – eller dvs. der får den premiere i USA, mens den ikke figurerer på listen over månedens danske Netflix-premierer. Men Netflix’ origianle produktioner plejer at få samtidig global premiere, så mon ikke den kommer.

’Gerald’s Game’ handler om en uskyldig sexlleg mellem Gerald og hustruen Jessie, der udvikler sig til Jessies desperate kamp for at overleve bundet til en seng i et tilsyneladende tomt hus. Det er en psykologisk gyser, hvor Jessie spillet af Carla Gugino (’Wayward Pines’, ’Chicago Hope’) konfronterer spøgelser fra sin sin fortid.

Filmen er instrueret af Mike Flanaga, der er mest kendt for at levere effektive gys for få penge f.eks. med indiegyserne ’Hush’ og ’Oculus’.

… og 1922 i oktober

Det er dog ikke den eneste Stephen King-historie, der er på vej til Netflix – 22. oktober får filmen ’1922’ premiere. ’1922’ er en novelle på 131 sider fra novellesamlingen ’Full Dark, No Stars’ om farmeren Willfred James der er på flugt fra sin kones spøgelse.

I historien bekender den noget utilregnelige Wilfred, hvordan han dræbte sin hustru Arlette, fordi hun ville forlade ham, og begravede hende i en brønd – kort tid efter bliver Wilfred hjemsøgt af rotter, og selv om han sælger gården og flytter flere gange, så er rotterne og hustruens spøgelse flyttet med.

Mere King på Netflix

‘1922’ er instrueret af Zak Hilditch (‘These Final Hours’, ‘The Toll’), og Thomas Jane der lige nu er aktuel på Netflix med roller I ‘The Expanse’ og ’The Mist’ spiller Wilfred Jame. Molly Parker (’House of Cards’, ’The Road’) spiller Arlette. Desuden medvirker Brian d’Arcy James (‘Spotlight’, ‘13 Reasons Why’) og Neal McDonough (‘Minority Report’, ‘Flags of our Fathers’).

Kan man ikke få nok Stephen King, så har Netflix udover den nye serie ‘The Mist’ også tre sæsoner af ‘Under the Dome’ og filmenen ‘Hearts in Atlantis’, ‘The Shawshank Redemprion’, ‘Dreamcatcher’ og ‘Dolores Claiborne’.

Den sidste har et direkte link til ’Gerald’s Game’ da en bestemt begivenhed spiller en vigtig rolle i begge fortællinger.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.