×
TeknologiTophistorie

Føtex åbner ubemandet døgnbutik med ny teknologi: Føtex Go

Til oktober slår Salling Group dørene op for en betjeningsløs dagligvarebutik i Aarhus, konceptet hedder føtex Go.

Snart er føtex klar til at slå dørene op for et nyt koncept: føtex Go. I oktober åbner nemlig et ny ubemandet dagligvarebutik i Aarhus, nærmere bestemt i bydelen Trøjborg. Inspirationen er hentet fra andre betjeningsløse butikker rundt omkring i verden, eksempelvis Amazon Go.

96 kameraer registrerer dine varer

Idéen er et gøre indkøbsturene hurtigere og mere fleksible idet butikken bla. er døgnåben. Selve indkøbsprocessen foregår også nemt og hurtigt da man blot scanner sit kreditkort når man går ind i butikken. Derefter registrerer 96 avancerede kameraer, hvad du putter i kurven. Til sidst er det blot at gå ud af butikken, hvorefter købes registreres – derfor slipper man for lange køer ved kassen. Det er desuden første gang at den avancerede kamerateknologi ser dagens lys, på det danske dagligvaremarked.    

Alkohol og andre varer med aldersbegrænsning kan også købes – her foregår det i et separat område i butikken. Adgang til området opnås ved at registrere sig med MitID, for at sikre alderen.  

Et alternativ til de øvrige dagligvarebutikker

“Den nye betjeningsløse butik skal ses som et supplement til vores øvrige varehuse, der skal give vores kunder ny og helt unik indkøbsoplevelse, fordi vi tror på, at tiden nu er moden. Vi har valgt Aarhus som første by, fordi det er en storby med en kundegruppe, som passer godt til konceptet, og fordi vi har fundet en attraktiv placering til butikken. Vi tror på, at teknologien og den udvidede åbningstid vil appellere til rigtig mange kunder, der mangler det sidste i køleskabet – også udenfor normal åbningstid.” Lyder det fra direktør i føtex, Morten Møberg.

føtex Go bliver en mindre butik på 120 kvm og åbner til oktober i Aarhus (Trøjborg). Derefter vil Salling Group vurdere, hvorvidt konceptet skal udvides.

Læs også: Microsoft introducerer ny Xbox Series X konsol

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.