×
ElbilerTophistorie

Føtex og Clever vil skabe Danmarks største lynladenetværk

I løbet af 2022 etablerer Føtex 300 nye, åbne ladepunkter på tværs af landet, sammen med ladeoperatøren Clever.

Føtex har ambitioner om at lave Danmarks største lynladenetværk. Sammen med ladeoperatøren Clever vil supermarkedskæden etablere godt 288 nye lynladepunkter fordelt på 89 føtex-lokationer med egen parkeringsplads ud af godt 100 føtex-lokationer i hele Danmark.

Målet er, at man skal kunne oplade sin elbil på samme tid som en gennemsnitlig indkøbstur typisk varer – cirka 15-20 minutter. 

– I føtex har vi en ambition om at gøre det så nemt som muligt for vores kunder at træffe det grønne valg i hverdagen. Med lynopladning i den lokale føtex, kan elbilisterne lade elbilen markant hurtigere i hele landet, siger direktør i føtex, Anja Madsen.

De nye lynladepunkter bliver installeret løbende og de fleste forventes at stå klar inden udgangen af 2022, såfremt tilladelser og tilslutning af strøm falder på plads. iNPUT har haft fat i Clever og de fortæller, at det bliver 300 kW opladere de fleste steder. De lokationer, hvor det ikke er muligt, bliver det “kun” 175 kW.

Ladeoperatøren Clever ser aftalen som et afgørende og stort skridt mod en markant bedre, mere relevant og dækkende ladeinfrastruktur til alle elbilister:

– Det her er et kæmpe fremskridt for elbilismen i Danmark. Nu bliver lynopladning for alvor hverdagseje i hele Danmark. Føtex har nogle meget attraktive placeringer i hele landet. Det giver os mulighed for fremover at tilbyde lynopladning fra Frederikshavn til Falster, siger Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.

Netto og Bilka er også med

Clever og Salling Group, der ejer Føtex, vil løbende udbygge aftalen de kommende år og opsætte endnu flere ladepunkter ved koncernens dagligvarebutikker. Der er indgået en rammeaftale, der vil udvide ladenetværket til flere af detailkoncernens lokationer. I første omgang drejer det sig om 16 lynladepunkter fordelt på 10 Netto-lokationer og tre Bilka-lokationer. 

Samtlige lynladepunkter vil indgå i Clevers offentlige ladenetværk, som er tilgængelig for alle elbilister. Man kan både oplade gennem abonnement hos Clever og forbrugsafregnet per kilowatttime, hvor man kan bruge ladebrik, kreditkort og gennem både Clevers og tredjeparts app.

I hælene på Coop

Det er ikke meget mere end en måned siden at OK, som er Danmarks største tankstationskæde, meddelte, at de går sammen med Coop om at skabe det, de kalder “Danmarks bedste lade-netværk”. Aftalen betyder, at der etableres 500 ladestandere i forbindelse med SuperBrugsen, Kvickly, Dagli´Brugsen, Fakta og Coop 365 over hele landet. 

Ifølge OK’s presseafdeling vil etableringen af ladestanderne gå i gang med det samme og arbejdet forventes afsluttet “frem mod 2024-25”. I modsætning til Føtex/Clever-samarbejdet er ambitionsniveauet dog noget lavere. Det er i første omgang ladepunkter på mellem 22 og 50 kW, der etableres. Det kan dog ændre sig i lyset af udmeldingen fra konkurrenten Føtex:

“Vi vil justere undervejs i forhold til bl.a. konkurrencesituation og den teknologiske udvikling på ladestandere,” skrev OK dengang til iNPUT.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.