×
TeknologiTophistorie

Fremover skal Ford køre på Android Automotive

Ford og Google har annonceret et nyt 6-årigt samarbejde, der betyder, at Fords biler skal baseres på Android Automotive.

Fra 2023 vil alle Fords biler være baseret med Android Automotive – og altså en række apps og tjenester fra Google. De to selskaber meddeler i dag, at de har indgået et 6-årigt strategisk partnerskab, der skal “tage Fords biler og online-tjenester til et nyt niveau”.

– Vi er lige nu i gang med den mest omfattende transformation i Fords historie med elektrificeringen af vores biler, nye digitale features og selvkørende teknologier. Vores nye og omfattende samarbejde med Google giver os helt nye kræfter på innovationsfronten, der for alvor vil modernisere vores forretning og give vores kunder bedre produkter end nogensinde, udtaler Jim Farley, Fords administrerende direktør i en pressemeddelelse.

Ford og Google har en fælles vision om at levere lettilgængelig, mere sikker og mere effektiv online-tilkobling af biler, som minimerer førerens distraheringer under kørslen. Ford lover også at bilerne opdateres med de nyeste teknologier via trådløse online-opdateringer.

Med Android Automotive kan man bl.a. få apps fra telefonen op på skærme i bilen. Flere apps er optimeret til Auto, deriblandt Spotify og Waze, men naturligvis også Googles egne apps. Det er også muligt at benytte Google Assistant direkte via bilens audio-system. Man kan læse mere om mulighederne hos Google.

Automotive er ikke at forveksle med “light”-udgaven Android Auto. Automotive er en dedikeret og forudinstalleret platform, der kan styre funktioner såsom aircondition, varme, sædevarme og lyd.

Android Auto derimod er Googles udgave af det, Apple introducerede som CarPlay et par år tidligere. Systemet understøttes af en efterhånden meget lang liste af biler fra nærmest samtlige bilproducenter. Vi har fundet en (nogenlunde) opdateret liste, der kan ses her. Systemet kom i december endelig officelt til Danmark.

Android vil som integreret styresystem også give både Ford og tredjepartsudviklere mulighed for at udvikle egne apps, der løbende forbedrer hele ejer- og brugeroplevelsen i Fords biler.

– Vi bestræber os intensivt på at udvikle uundværlige produkter og løsninger, der er unikke for Ford. Og det vil vores nye samarbejde bane vejen for med Googles apps og tjenester i verdensklasse, udtaler Farley.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.