×
ElbilerTophistorie

Android Auto får adgang til elbilens batteri

I en kommende opdatering vil Android Auto kunne se bilens batteristatus og dermed kunne indregne ladestop samt forventelig procent ved ankomst.

En af de nyheder Google havde med på CES-messen i Las Vegas, var en væsentlig opdatering af Android Auto. Alle elbiler, der er kompatible med Android Auto, vil i nær fremtid kunne dele batteriinformationer med systemet.

Denne integration vil gøre det muligt for Google Maps at vil give estimeret batteriniveau ved ankomst til din destination, foreslå opladningsstop undervejs og endda estimere, hvor lang tid opladningen vil tage baseret på dit køretøj. Altså funktioner, der hidtil har været forbeholdt elbiler med den dybere Android Automotive integration.

Funktionen kommer i første omgang til Ford Mustang Mach-E og F-150 Lightning, men andre vil følge efter, loves det i et blogindlæg.

En anden nyhed, der allerede er ankommet, er muligheden for at sende ture fra telefonen til bilen. Du kan altså sidde inde i stuen og planlægge din tur til mindste detalje, og derefter sende turen til bilens navigationssystem. Denne funktion kræver dog, at du har en bil med Google indbygget – altså Android Automotive.

Sidst har udvalgte Polestar og Volvo biler fået Chrome-browseren ind i bilernes brugerflade. Så er der mulighed for at browse på nettet, mens du oplader bilen. Chrome vil rulle ud til flere modeller i løbet af året, loves det.

Ifølge blogindlægget vil fremtiden byde på digitale bilnøgler.

“Tilgængeligheden af digitale bilnøgler lanceres snart til udvalgte Volvo-biler og til endnu flere telefon- og bilmærker i fremtiden. Ved at bruge en digital bilnøgle har du mulighed for at oplåse, låse og starte din bil med understøttede Android-telefoner og sikkert dele nøgler med venner og familie på iOS- eller Android-telefoner,” skriver Google.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.