Viaplay

Viaplay lancerer egenproduceret dansk serie: Friheden

Friheden er noget så anderledes som en krimi/drama serie der foregår i... Hvidovre

Streamingtjenesten Viaplay lancerer den første danske Viaplay Originalserie med en række store navne på rollelisten. Den nye dramaserie bærer titlen Friheden og består af 10 episoder. Serien går i optagelse den 13. november og får eksklusiv premiere på Viaplay i 2018.

Friheden, der er et svindlerdrama fra forstaden, udspiller sig i Hvidovres parcelhuskvarter. Lars Ranthe (Klassefesten, Badehotellet) og Lene Maria Christensen (Arvingerne, Sover Dolly På Ryggen) spiller hovedrollerne som de tidligere storsvindlere, Erik og Nina, der nu lever et trivielt og lovlydigt familieliv i en forstad til København – lige indtil fortiden indhenter dem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Serien er skabt af Thor Bjørn Krebs (Europamestrene) og konceptuerende instruktør og medforfatter Mikkel Serup (Klassefesten, Den Bedste Mand).

“Friheden er en dramaserie, hvor svindlerens og forstadsfamiliens verdener mødes, og vores mål er at skabe en fortælling, der på et splitsekund kan skifte mellem Hvidovres grå hverdag til en verden, hvor millionerne ruller, og armbevægelserne er store,” udtaler hovedforfatter Thor Bjørn Krebs.

Friheden er Viaplays første danske egenproduktion. Serien annonceres kort efter, at tre øvrige Viaplay Originals; Okkuperet, Hassel og senest krimiserien Alex, har fået premiere på streamingtjenesten.

“Vi har store ambitioner med Friheden, og den er helt klart én af vores større satsninger. Serien, der er baseret på en både sjov og relevant idé, tager fat i nogle samfundsmæssige udfordringer, sætter dem i en skarp og humoristisk kontekst og giver os noget, vi ikke har set før,” siger Head of Originals for Viaplay, Nanna Mailand-Mercado.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button