×
Gadgets

Norges nye elektriske færge stævner ud: Future of the Fjords

Norge fortsætter med at gå forrest i elektrificeringen af alle typer transport - nu også i norske farvande, hvor den elektriske katamaran Future of the Fjords fra nu af vil sejle i fast rutefart

Norge er efterhånden synonymt med elektriske biler, men det er ikke nok for vores nordiske venner – de vil også være størst på elektriske færger. Derfor forbyder de sejlads med færger der bruger fossile brændstoffer i flere store områder i norsk farvand. Fra 2026 vil de første områder blive forbudt for forurenende færger, og senere vil forbudet blive udvidet – med henblik på at blive helt fossil fri. Og nu viser de første resultater sig af den strategi: En ny norsk katamaran færge kaldet Future of the Fjords er netop stævnet ud fra værftet Brødrene Aa, og The Fjords, der opererer ruterne har allerede taget færgen i brug.

700 tur/retur pr. år

Future of the Fjord i sin lader…

Den nye katamaran vil sejle i fast rutefart imellem Flåm og Gudvangen, og vil tage omkring 700 ture frem og tilbage om året. Færgen har et 1.800 kWh batteri og to 450 kWh motorer. Den vil kunne sejle 16 knob (ca. 30 km i timen) over en strækning på ca. 55 km.

Skibet oplades i en enorm dock, kaldet PowerDock, placeret i Gudvangen. Ladetiden er faktisk kun 20 minutter, hvilket passer godt med læssetiden. Future of the Fjord er 40 meter langt og 5 meter bredt – og formentlig langt fra det sidste af sin slags.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.