Pixel
Transport

Norge: Over 50% af alle nye biler er nu elbiler – Tesla er den store vinder

Tesla slog ny rekord i Norge og var dermed afgørende for, at elbilerne i december udgjorde 52% af salget

December blev en god måned for Tesla – i hvert fald i vores broderland mod nord. For første gang nogensinde blev der nemlig solgt flere elbiler end konventionelle biler – og hovedparten af dem var fra Tesla.

12% stigning

Sammenligner man december 2017 med december 2016 er der også sket en ganske drastisk stigning i antallet af solgte elbiler i norge – faktisk er procentsatsen gået fra 40% af det samlede salg til 52%. Også set over hele året steg salget af elbiler i Norge drastisk; i 2016 var andelen af det samlede salg 29,1% – i 2017 steg det tal til 39,2%.

Tesla vandt december

Den flotte december skyldes især, at Tesla virkelig fik gang i leverancerne til nordmændene. Den californiske producent solgte 1.032 Model S’er og hele 1.429 af Model X, deres SUV. Over hele året var det dog ikke kun Tesla, det gik godt for. BMW i3 var et decideret hit – der blev solgt 5.036 af de små elektriske BMW’er. Den blev dog slået af VW Golf i alle versioner – også den elektriske – som der blev kørt 12.164 ud fra forhandlerne af i 2017. På tredjepladsen finder man så den første rene benzinbil, Rav4. Dernæst følger så Teslas Model X med i alt 4.748 solgte biler. Ud af de 15 mest solgte biler i Norge sidste år var de 5 elektriske.

I Danmark var der 0 elektriske biler i top 20. (Vi har kun tal for 1. halvår, men chancen for at det har ændret sig er ca. nul.)

Læs også: Ny elektrisk Porsche koster det samme som en Tesla

Læs også: Ny ladestation i Tyskland lader elbilen på 5 minutter

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.