×
Elbiler

Norge: Over 50% af alle nye biler er nu elbiler – Tesla er den store vinder

Tesla slog ny rekord i Norge og var dermed afgørende for, at elbilerne i december udgjorde 52% af salget

December blev en god måned for Tesla – i hvert fald i vores broderland mod nord. For første gang nogensinde blev der nemlig solgt flere elbiler end konventionelle biler – og hovedparten af dem var fra Tesla.

12% stigning

Sammenligner man december 2017 med december 2016 er der også sket en ganske drastisk stigning i antallet af solgte elbiler i norge – faktisk er procentsatsen gået fra 40% af det samlede salg til 52%. Også set over hele året steg salget af elbiler i Norge drastisk; i 2016 var andelen af det samlede salg 29,1% – i 2017 steg det tal til 39,2%.

Tesla vandt december

Den flotte december skyldes især, at Tesla virkelig fik gang i leverancerne til nordmændene. Den californiske producent solgte 1.032 Model S’er og hele 1.429 af Model X, deres SUV. Over hele året var det dog ikke kun Tesla, det gik godt for. BMW i3 var et decideret hit – der blev solgt 5.036 af de små elektriske BMW’er. Den blev dog slået af VW Golf i alle versioner – også den elektriske – som der blev kørt 12.164 ud fra forhandlerne af i 2017. På tredjepladsen finder man så den første rene benzinbil, Rav4. Dernæst følger så Teslas Model X med i alt 4.748 solgte biler. Ud af de 15 mest solgte biler i Norge sidste år var de 5 elektriske.

I Danmark var der 0 elektriske biler i top 20. (Vi har kun tal for 1. halvår, men chancen for at det har ændret sig er ca. nul.)

Læs også: Ny elektrisk Porsche koster det samme som en Tesla

Læs også: Ny ladestation i Tyskland lader elbilen på 5 minutter

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.