Fremtidens HjemTophistorie

Google Home får Sonos-funktionalitet

I disse dage rulles ny multirums-funktionalitet ud til Google Home-enheder og øger dermed konkurrencen med Sonos.

Google og Sonos ligger allerede i krig med hinanden og den seneste opdatering til Google Home vil sandsynligvis ikke just gyde olie på vandene. Opdateringen til Google Nest-højttalere og -smart displays gør det muligt at samle enheder i grupper, så de kan bruges til ’ægte’ multirums-musik.

I et blogindlæg fortæller Google om de nye dynamiske højttalerindstillinger, der gør det nemt at tilføje og fjerne højttalere fra Google Home-app’en ved bare et par klik. Muligheden har egentlig altid været tilgængelig, men nu er det blevet meget nemmere. 

Den opgraderede multirumsbetjening fungerer i en række populære apps, såsom Spotify, Apple Music og Youtube Music. Den understøttes de facto af alle apps, som har mulighed for at caste lyd til en Google Assistant-aktiveret højttaler eller en Chromecast. Ved at klikke på Cast-ikonet, når der afspilles lydindhold, kan du tilføje eller fjerne andre enheder i hjemmet.

Har du en Google Nest Hub, behøver du ikke engang hive telefonen frem. I stedet kan du bruge en ny brugerflade til hurtigt at markere de højttalere, der skal afspille musik på et givent tidspunkt. Ligesom hos Sonos kan lydstyrken også ændres individuelt på hver af højttalerne.

Google Home
Den nye brugerflade på Google Nest Hub (foto: Google).

Det er naturligvis også muligt at samle specifikke højttalere i en gruppe, hvorefter de kan aktiveres med et enkelt klik – eller via Google Assistant.

Chris Chan, der er produktchef for Google Nest, fortæller også, at opdateringen gør det muligt at parre to Nest Mini- eller Home Max-enheder i en vaskeægte stereoopsætning. Så bliver den billige Nest Mini pludselig interessant igen.

Med opdateringen har Google adopteret en lang række af de funktioner, der har gjort Sonos så afsindig populær en multirumsløsning. Sonos har allerede hevet Google i retten for at krænke fem patenter, der gør det muligt for trådløse højttalere at oprette forbindelse og synkronisere med hinanden. Google svarede i juni måned igen ved at beskylde Sonos for at krænke fem Google-patenter, der dækker mesh-netværk, ekko-annullering, DRM, indholdsmeddelelser og personlig søgning. 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.