×
TeknologiTophistorie

Her er nyhederne i Android 14

Her er nogle af de væsentligste nyheder, du får med Android 14, der kan hentes ned på din Pixel-telefon allerede i dag.

Da Google forleden præsenterede sine nye Pixel 8-telefoner blev Android 14 samtidig officielt lanceret. et betyder, at ejere af Googles egne telefoner nu kan opdatere styresystemet og glæde sig mange nye funktioner. Hvilke? Det ser vi på i denne artikel.

Først og fremmest kan Android 14 installeres på samtlige Google-telefoner fra Pixel 4a (5G) og frem. Inklusive a-modellerne, Pixel Fold og endda Pixel Tablet. I de kommende måneder spredes Android 14 på telefoner fra Samsung, OnePlus, Oppo, Sony med flere.

Her er nogle af de væsentligste nyheder, du får med Android 14, hvadenten du ejer en Pixel-telefon eller får styresystemet senere i år på en anden telefon.

Længere batterilevetid

Google hævder, at de har pisket (i overført betydning!) ingeniørerne til at klemme mere ud af mobilens batteri. Det kan betyde optimering af baggrundsopgaver, fil-downloads og andre opgaver, der sker “bag kulissen”. Hvor meget det er lykkes for Google at optimere systemet finder vi ud af, når anmeldelserne af Pixel 8 og 8 Pro lander.

Kameraet

Normalt forbedres kameraet på mobiltelefoner via hardwareopdateringer, men Google har også pillet i softwaren for at gøre dine billeder bedre, uanset kamerahardware. De største nyheder er understøttelse af HDR, High Definition Range, og bedre aften- og natbilleder på kompatible telefoner.

Health Connect

Health Connect er et praktisk værktøj, der samler data fra et væld af populære sundhedsapps, herunder Fitbit, Samsung Health, MyFitnessPal, Peloton og serverer dem på ét praktisk sted. Lidt ligesom Google Home gør det med intelligente enheder. I øjeblikket er den i beta på Google Play, men den skulle være bagt ind i Android 14 som standard.

Flash-notifikationer

På Android 14 kan du slå “Flash-notifikationer” til fra indstillingerne og få visuelle lysblink, når du har indgående meddelelser.

Mere personlig tilpasning

Android har altid været mere fleksibel end iOS, når det handler om at gøre brugerfladen personlig. Det forspring vokser endnu mere, takket være en række smarte nye tilpasningsfunktioner. Disse inkluderer en ny emoji-baggrundsfunktion, som lader dig vælge en liste over dine yndlings-emojis, vælge en farvepalet, justere mønsteret og indstille resultatet som din egen skræddersyede baggrund.

Der er også en ny AI-baggrundfunktion, som lader dig skrive emner og stilarter, og genererer helt unikke baggrundsbilleder. Endelig bruger en filmisk baggrundsfunktion også AI-tricks til at give dine yndlingsbilleder 3D-bevægelseseffekter, der reagerer, mens du vipper din telefon.

Du kan også indstille brugerdefinerede låseskærmsgenveje, såsom QR-læser eller Google Home-appen, så du har hurtig adgang med et enkelt tryk til dine mest brugte kontroller direkte fra din Android-låseskærm.

Vælg mellem et sæt nye, kurerede skabeloner til låseskærme til skrifttyper, widgets, farver og formater, der passer bedst til din stil. Disse muligheder bruger også AI til at justere din skærm baseret på din situation. For eksempel vil din låseskærms vejr-widget blive mere fremtrædende, hvis vejret skifter.

Få Android 14 i dag

Android 14 er spækket med mange andre spændende funktioner som automatisk indramning i videoopkald, adgang med et enkelt tryk til dine Google Home-kontroller, ydeevneforbedringer og meget mere. Du kan lære mere om den seneste udgivelse på android.com/14.

Android 14 er som sagt tilgængelig på Pixel-enheder i dag, og senere i år vil den være tilgængelig på flere enheder fra Samsung Galaxy, iQOO, Nothing, OnePlus, Oppo, Realme, Sharp, Sony, Tecno, vivo og Xiaomi.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.