×
TeknologiTophistorie

Google lover at gøre inkognitotilstand mere privat

Selv om du slår inkognitotilstand til, samler Google stadig data om din færden på nettet. Nu lover selskabet at destruere alle data.

Det er en almindelig misforståelse, at Google ikke følger dine digitale fodspor, hvis du slår inkognitotilstand til i din browser. Det gør de. Men nu lover Google at slette alle data. Det sker som del af et forslag til et forlig i en retssag, der blev anlagt i 2020.

Forliget vil også påbyde større offentliggørelse fra virksomheden om, hvordan den indsamler oplysninger i inkognitotilstand. Ligesom der sættes grænser for fremtidig dataindsamling. Det skriver Wall Street Journal.

Retssagen blev i 2020 anlagt af Google-kontoindehavere, som anklagede virksomheden for ulovligt at spore deres adfærd gennem den private browsing-funktion.

– Dette forlig er et historisk skridt i at kræve ærlighed og ansvarlighed fra dominerende teknologivirksomheder, siger sagsøgernes advokat, David Boies, til Wall Street Journal.

Men det stiller nyhedsmediet Engadget spørgsmålstegn ved. Et af punkterne i forliget er, at Google vil slå sporing for tredjepartscookies fra som standard i de næste fem år. Dette kan dog allerede være et forældet punkt, da Googles Privacy Sandbox-initiativ alligevel skulle udfase tredjepartscookies inden årets udgang.

Disse vil blive erstattet af Topics API – et system, der kategoriserer browseraktivitet i lokalt gemte kategorier. I praksis giver dette system annoncører mulighed for at målrette annoncer til brugere uden at have direkte adgang til deres browserdata.

Forliget blev indgået i december sidste år. Men det er først nu, at indholdet i forliget er blevet offentligt kendt.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.