GadgetsTophistorie

Googles Android TV-dongle er lige om hjørnet

Google forsøger lige nu at få godkendelse af to nye produkter, der godt kunne ligne en Android TV-dongle og tilhørende fjernbetjening.

Googles Chromecast Ultra-afløser kan være lige om hjørnet. Selskabet har ansøgt den amerikanske myndighed FCC om tilladelse til at lancere to nye hardwareprodukter, der i omtalen snildt kunne være den nye Android TV-dongle og tilhørende fjernbetjening,

Der har i månedsvis gået rygter om at Google ville udskifte den nuværende Chromecast Ultra med en Apple TV-lignende enhed, der er baseret på Android TV. Internt i Google går den under navnet Sabrina.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I ansøgningen refereres der til en “interaktiv medie streaming enhed” med wifi og Bluetooth, samt en “trådløs enhed” med Bluetooth. Det, spekulerer 95oGoogle i, passer forbavsende godt med Sabrina og tilhørende fjernbetjening.

Med mindre man køber et tv baseret på Android TV, er der ikke mange muligheder for at få softwaren hjem i stuen. Nvidia Shield, Xiaomi Mi Box S, Xiaomi Mi TV Stick og en kommende soundbar fra JBL (JBL Link Bar) er p.t. de eneste muligheder. Med Sabrina vil Google få noget nemmere ved at få adgang til brugernes fladskærme.

Android TV
Et billede af fjernbetjeningen.

Den nye streaming-enhed adskiller sig markant fra Chromecast, idet man ikke længere behøver en mobiltelefon eller tablet for at skubbe indhold over på tv’et. Der kan installeres og afvikles apps direkte fra enheden, lige som på Apple TV.

Ifølge rygterne vil Sabrina få indbygget Youtube og Google Assistant ligesom den vil kunne afvikle Google Stadia-gamingtjenesten. Den vil have Amlogic-processor og vil understøtte HDR i form af Dolby Vision. Prisen rygtes at blive på omkring 80 dollars (500 kroner inden moms og afgifter).

Det bliver spændende at se, hvornår Sabrina lander – og om den danske afdeling af Google vælger at tage donglen til Danmark (ja, Google, det var en opfordring …).

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.