fbpx

 

 

 

 

GadgetsTophistorie

Her er Googles Chromecast-afløser med Apple TV-tendenser

Materiale fra Google bekræfter at de arbejder på en Apple TV-lignende Chromecast-afløser, der er baseret på Android TV.

Det har længe svirret med rygter om at Google bager på en afløser for Chromecast. Nu er rygterne bekræftet – og den er sandsynligvis lige på trapperne. Websitet XDA Developers har nemlig fået fingrene i marketingsmateriale, der ikke alene viser hvordan enheden ser ud, men også giver et indblik i enhedens evner.

Den nye streaming-enhed adskiller sig markant fra Chromecast, idet man ikke længere behøver en mobiltelefon eller tablet for at skubbe indhold over på tv’et. ”Sabrina” som den hedder internt hos Google, er nemlig udrustet med Google TV-software, så der kan installeres og afvikles apps direkte fra enheden. Den har også fjernbetjening – og minder altså mere om Apple TV end om Chromecast.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Marketingsmaterialet bekræfter at den har indbygget Youtube TV og Google Assistant. Og der spekuleres i, at Google TV-donglen vil kunne afvikle Google Stadia-spilletjenesten.

Android TV donglen vil sandsynligvis blive indlemmet i Nest-familien af produkter. Den vil have en Amlogic-processor og vil understøtte HDR i form af Dolby Vision – og så vil den være tilgængelig i tre farver; sort, hvid og … pink. Prisen vil blive på under 80 dollars (548 kroner) hævdes det. Den nuværende Chromecast Ultra 4K sælges for 69 dollars – herhjemme koster den mellem 6-700 kroner.

XDA Developers siger, at de har fået fat i materialet via en betaudgave af enhedens firmware, der er blevet delt af en ”troværdig Android-udvikler”. XDA har forsøgt at få en kommentar fra Google, men de har endnu ikke reageret.

Herunder et tweet, der linker til yderligere fotos fra marketingsmaterialet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Back to top button