ElbilerTophistorie

Her er Aiways U6 – til Danmark senere i år

Aiways U6 hedder kinesernes seneste elbil. Den kommer til Europa – og Danmark – allerede senere på året.

Kinesiske Aiways har sendt SUV’en U5 på gaden i Danmark, men er du på udkig efter en mere sportsligt udseende bil, kan kineserne også snart klare den. De har nemlig afsløret helt nye billeder af Aiways U6, der er den næste bil i rækken, og samtidig afsløret, at den kommer i handelen i Europa allerede senere i år.

Selv om farven på de bilen ligesom antyder det, så er der altså ikke tale om nogen racerbil. Tværtimod er Aiways U6 bygget på helt den samme platform som forgængeren U5, nemlig den såkaldte MAS (More Adaptable Structure) platform. Det betyder, at den sandsynligvis kommer til at dele både batteripakke og drivlinje med forgængeren.

Det vil sige et 63 kWt batteri med en rækkevidde på op til 410 kilometer efter WLTP-normen og mulighed for hurtigladning med op til 90 kW. Ligesom på U5 bliver batteriet opbygget som en sandwich-konstruktion med effektiv temperaturstyring, der øger rækkevidden og sikkerheden i tilfælde af en kollision.

Herover de seneste billeder af Aiways U6, der altså er produktionsmodellen. Tidligere har kineserne fremvist U6 Ion, men det var en konceptbil. Designerne har dog taget mange af detaljerne fra konceptet med over til produktionsmodellen. Kineserne siger selv, at designet er inspireret af “atletisk dygtighed og aerodynamisk præstation” (læs: Sport).

Netop aerodynamikken var et centralt fokus for Aiways designteam, fortælles det, for at “sikre en ren adskillelse af luftstrømmen og derved reducere modstand”.

Den sportslige, men alligevel enkle designtilgang, fortsætter inde i kabinen, som er vært for et ‘ophængt’ rat, rammeløse skærme med smart-touch-teknologi, trådløs mobilopladning, indstillelig indvendig belysning, vingesæder og en sci-fi-inspireret gearstang.

Elbilerne fra Aiways hentes til Danmark af Andersen Motors A/S. De sælges eller privatleases primært online fra siden www.aiways-danmark.dk, men det bliver også muligt at se og prøvekøre bilerne hos en halv snes forhandlere fordelt over det meste af Danmark.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.