GadgetsTophistorie

Her er B&O’s hidtil ‘mest avancerede’ trådløse højttaler

Den nye Beolab 28 højttaler fra Bang & Olufsen er smækfyldt med teknologi og beklædt med animerede trælameller.

Bang & Olufsen er aldrig været bleg for at bruge superlativer om egne produkter. Men når de hævder, at Beolab 28 er deres “hidtil mest avancerede” trådløse højttaler, så er det alligevel værd at spidse ører. Højttaleren er fyldt med teknologi, der skal gøre den så alsidig, at den kan bruges overalt, hvad enten den hænges på væggen eller stilles på gulvet, i store eller små rum.

– Beolab 28 er vores hidtil mest avancerede forbundne højttalere. Vores lyd- og designeksperter har kombineret adaptiv lyd i studiekvalitet med et håndlavet, slankt design, der giver mulighed for at nyde musik i allerhøjeste kvalitet, fortæller Christoffer Poulsen, Senior Vice President og Head of Product Management hos Bang & Olufsen.

Som billederne nedenfor afslører bærer Beolab 28 et vist slægtskab med Beolab Penta-højttaleren fra 1980’erne – herunder en indbygget subwoofer, der forstærker basfunktionen til selv meget store rum uden behov for en ekstern subwoofer.

Men i modsætning til Penta har Beolab 28 indbygget musikstreaming, Chromecast,  AirPlay 2 og Bluetooth. Til efteråret 2021 bliver højttaleren kompatibel med Beolink Multiroom gennem en automatisk softwareopdatering, lover B&O. I det hele taget er højttaleren bygget til at blive opgraderet med tiden; ligesom de seneste mindre trådløse højttalere Beosound Emerge og Beosound Level, har den et tilslutningsmodul, der kan opgraderes, så produktet er fremtidssikret, også på hardware, gennem flere generationer.

Men det, der gør Beolab 28 så avanceret, er dens rumkompensation. Den seneste generation af B&O’s aktive rumkompensation arbejder at tilpasse bassen til rummet, mens Beam Width Control-teknologien fra Beolab 90 tilpasser lyden fra specialudviklede drivere i henhold til placeringen i rummet, samtidig med at den minimerer refleksioner fra potentielle sidevægge.

Det er jo B&O, så der er også kræset for designet. De næsten en meter lange trælameller, der pryder højttaleren, er udstyret med en ‘magic movement’-effekt, hvor de glider til side for at give plads til lyden. “På samme måde som tæppet glider til side i en biograf,” som B&O skriver.

Højttaleren kan købes allerede nu – hvis du har minimum 80.000 kroner stående på bankbogen. Det er prisen for udgaven med tekstil – vil du have dem med trælameller, koster dd 90.000 kroner. Men så er det også for et sæt, forstås … du kan læse mere om højttaleren hos Bang & Olufsen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.