ElbilerTophistorie

Her er de første fotos af Kia EV6

Sydkoreanerne viser nu de første billeder af Kia EV6 og lover, at elbilen får premiere inden for de næste to uger.

Sydkoreanske Kia har afsløret de første officielle billeder af sin nye hel-elektriske EV6. Kia teasede de første billeder i sidste uge, men er nu klar til at vise bilen “rigtigt” frem og lover samtidig, at bilen vil blive præsenteret inden for de næste to uger.

Ligesom den spændende Hyundai Ioniq 5 er Kia EV6 bygget på den såkaldte E-GMP-platform. Men hvor Ioniq henter sin designinspiration fra den 47 år gamle Hyundai Pony, repræsenterer EV6’eren i stedet Kias nye designfilosofi, der er “progressivt og med udgangspunkt i mennesket”.

Artiklen fortsætter efter annoncen

“Med EV6 har vi tilstræbt at skabe et særpræget, imponerende design ved hjælp af en kombination af sofistikerede, højteknologiske funktioner på rene og rige volumener, samtidig med at vi leverer et unikt rum som en futuristisk EV,” lyder det kryptisk fra Karim Habib, der er senior VP og leder af Kias globale designcenter.

Han forklarer videre, at den nye designfilosofi hedder Opposites United, modsætninger forenet, og er baseret på fem centrale designsøjler; Bold for Nature, Joy for Reason, Power to Progress, Technology for Life og Tension for Serenity.

Søjlerne skal hjælpe Kias designkontorer i Korea, Tyskland og Californien med at skabe en “instinktiv og naturlig oplevelse, der skal forbedre chaufførens dagligdag”. Meget ambitiøst.

Kia EV6
Kia EV6 (klik for større).

Kia lover, at EV6 vil have langt mere plads indvendigt, i forhold til deres øvrige elektriske modeller e-Niro og e-Soul, der mister plads på grund af montering af den elektriske drivlinje – og batteri – i en bil, der oprindeligt var designet til en forbrændingsmotor. Der skal være både mere benplads, åben midterkonsol og en “generelt mere rummelig køreoplevelse”.

Der er naturligvis ikke nogen oplysninger om bilens specifikationer, men mon ikke den kommer til at ligne søsterbilen Ioniq 5? Altså med en rækkevidde på omkring 470-480 kilometer og 800-volt opladning. Det ved vi meget mere om inden for de næste to uger.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Kia EV6
Et kig indenfor i EV6 (klik for større).

Back to top button