fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Her er de mest og mindst pålidelige elbiler

Tesla snupper både top- og bundplacering i en ny engelsk undersøgelse over de mest pålidelige elbiler på markedet.

Moderne biler er udstyret med kompliceret teknologi, der øger risikoen for irriterende fejl og alvorlige problemer. På den anden side er elbiler mindre komplekse end fossilbiler, da de har færre bevægelige dele og komponenter, der kan forårsage problemer. 

Det engelske magasin What Car har spurgt 13.000 bilejere om driftssikkerheden i deres biler og hvilke problemer, de har været ramt af. Listen indeholder både de mindst og mest pålidelige elbiler, der er op til fem år gamle.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og ifølge denne liste er Tesla Model 3 den mest pålidelige af dem alle. Den har en vurdering på imponerende 99,4 procent. Ifølge undersøgelsen er det bare 5 procent af Model 3’erne, der har været ramt af problemer – og det har typisk været interiør-problemer, der kan udbedres på stedet. Ingen har været ramt af problemer, der er gået ud over bilens køreegenskaber.

Model S er mindst pålidelig

Men Tesla topper også listen over de mindst pålidelige elbiler med sin Model S, der har fået en vurdering på 85,7 procent. Hele 22 procent af Model S ejerne har oplevet problemer med de dele af de elektriske systemer, der ikke omfatter motoren.

Af de adspurte Model S ejere havde 61 procent af dem oplevet problemer med bilen – og oplevet at det har taget mere end en uge at få udbedret problemerne. Der er blandt andet klager over problemer med karrosseri og maling, elektronik, interiør og bremser.

Den næstmest upålidelige elbil på listen er i øvrigt MG ZS. Det var godt nok kun 7 procent af ejerne, der har oplevet problemer med bilen. Til gengæld var det alvorlige problemer, der gjorde bilen ude af stand til at køre – og krævede mere end en uge på værkstedet. Den gode nyhed, skriver What Car, er, at bilerne alle blev fixet under garantien.

Hyundai Kona og BMW i3 klarer sig begge ret godt, selv om nogle af de problemer, der opstod i bilerne, krævede over en uges værkstedsbesøg. Herunder er listen; en mere udførlig kan læses hos What Car.

Artiklen fortsætter efter annoncen
#BilmodelBedømmelse
1Tesla Model 3 (2019-)99,4 %
2Hyundai Kona (2019-)98,5 %
3BMW i3 (2013-)97,9 %
4Nissan Leaf (2018-)97,2 %
5Jaguar i-Pace (2018-)97,0 %
6Nissan Leaf (2011-2017)95,6 %
7MG ZS (2019-)89,4 %
8Tesla Model S (2014-)85,7 %

Back to top button