×
ElbilerTophistorie

Her er de seks næste Skoda-elbiler

Skoda har løftet sløret for alle de nye elbiler, som det tjekkiske bilmærke introducerer de kommende år. Deriblandt en elektrisk stationcar.

Danskerne har taget yderst godt imod Enyaq iV, der var Skodas første rene elbil. Nu har tjekkerne afsløret efterfølgerne. Der kommer seks nye elbiler i løbet af de næste tre år – deriblandt en stationcar, der kommer i 2026. Den næste Skoda-elbil bliver Enyaqs lillebror, Elroq, der får verdenspremiere næste år.

Samtlige modeller vil blive baseret på det nye Modern Solid-design, der blev introduceret med Skoda Vision 7s-konceptbilen sidste år.

Her er først en kort oversigt oversigt over Skodas elbilsplaner frem mod 2026:

  • 2024: Verdenspremiere på den kompakte elektriske SUV, Elroq.
  • 2025: Verdenspremiere på elektrisk crossover og facelift af Enyaq og Enyaq Coupé.
  • 2026: Verdenspremiere på elektrisk stationcar og elektrisk SUV med plads til syv personer (produktionsklar version af konceptbilen Vision 7S).

2024 – Skoda Elroq

Elroq bliver en lillebror til Enyaq iV og markedsføres som en kompakt SUV. Med sine 4,5 meter bliver Elroq cirka 10 centimeter længere end Skoda Karoq og 15 centimeter kortere end Enyaq. Selv om vi tidligere har troet, at Elroq ville være en søsterbil til Volkswagen ID. 2all, bliver den altså mere sammenlignelig med en SUV-udgave af ID.3.

Skoda Elroq
Skoda Elroq.

2025 – Elektrisk crossover

I 2025 får den mindste bil i Skodas elektriske modelprogram verdenspremiere, nemlig en elektrisk crossover. Med en længde på 4,1 meter bliver den cirka 11 cm kortere end Škodas nuværende crossover, Kamiq. Til gengæld får den bagageplads a la Škoda Scala. Den model har et bagagerum på 467 liter.

I virkeligheden lyder det langt mere som Volkswagens ID. 2all og årstallet passer også bedre, da ID.2 får verdenspremiere samme år. Som bekendt er ID.2 Volkswagens bud på en billig elbil med en startpris på under 200.000 kroner.

Den kommende Skoda Crossover ligner i mistænkelig grad Volkswagen ID.2.

Samme år, altså 2025, vil Skoda også præsentere nye faceliftede udgaver af Enyaq og Enyaq Coupé, der “opgraderes” til tjekkernes nye designsprog, kaldet Modern Solid. Et design, der blev introduceret sammen med konceptbilen Skoda Vision 7s.

2026 – Elektrisk stationcar og 7-personers SUV

Den største nyhed er dog en helt ny elektrisk stationcar, der med en længde på 4,7 meter har samme størrelse som den nuværende Octavia Combi. Det er ikke meget, Skoda vil fortælle om bilen, men mon ikke vi får et “smugkig” på den, når Volkswagen præsenterer stationcar-udgaven af ID.7 senere på året? De to biler vil rent teknisk sandsynligvis lægge sig tæt op ad hinanden.

Skoda
Skodas elektriske stationcar.

2026 bliver også året, hvor Skoda Vision 7s udvikler sig fra koncept til produktion. Ligesom sit designmæssige ophav får den plads til syv personer og bliver dermed den største elbil i Škodas modelprogram.

Heller ikke her er Skoda voldsomt meddelsomme endnu.

Skodas 7-personers SUV.
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.