×
Elbiler

Her er Volkswagens første elektriske stationcar

Om to dage er der verdenspremiere på Volkswagens første elektriske stationcar, ID. Space Vizzion, men tyskerne har allerede frigivet info og billeder.

Tyske Volkswagen er klar til at præsentere det syvende medlem af ID.-familien for verden – den elektriske stationcar ID. Space Vizzion. Præsentationen foregår den 22. november på Los Angeles Auto Show, men allerede i dag har Volkswagen sendt både billeder og – endnu vigtigere – dele af specifikationerne på bilen til pressen.

Modellen, der skal vises frem, er stadig en prototype, men Volkswagen lover, at den giver et smugkig på den serieproducerede model, som sendes ud i både Europa og i Nordamerika i slutningen af 2021.

”Den 4.958 mm lange ID. SPACE VIZZION er en futuristisk stationcar, der kombinerer de aerodynamiske egenskaber fra en Gran Turismo med de rummelige proportioner fra en SUV. Stilistisk følger ID. Space Vizzion design-DNA’et i ID.-familien og skaber samtidig et helt nyt look med sin helt egen avantgardistiske karakter,” skriver Volkswagen.

Designet af fronten og taget er især slående, da disse sektioner er designet, så luft strømmer direkte gennem dem, og på den måde gør ID. Space Vizzion endnu mere vindglat, hvilket resulterer i luftmodstandskofficient på kun 0,24. Der er heller ingen dørhåndtag til at forstyrre luftstrømmen hen langs siderne, da bilen automatisk låses op via din nøgle eller en app på din smartphone, når du nærmer dig bilen.

Bag bagsædet er der et 586 liter stort bagagerum, hvilket mere end matcher mange SUV-bilers rummelighed. Bagagerummet er udstyret med en bund, hvorunder to skateboards med elmotorer er monteret, som kan benyttes på den sidste del af strækningen fra bilen til slutdestinationen. De kommer nok ikke med i produktionsmodellen.

Digitalt cockpit

Indvendigt har konceptbilen et 100 procent digitalt cockpit og alle køreoplysninger vises på et Augmented Reality head-up display, der projicerer de vigtigste informationer op på forruden, så det ser ud som om, at informationerne er malet på asfalten et par meter ude foran bilen. Al information, underholdning, diverse komfort- og onlinefunktioner og kørselsindstillinger er grupperet på en 15,6” stor berøringsskærm, der ser ud til at svæve i luften.

 

Masser af motorkraft

ID. Space Vizzion er udstyret med en 205 kW elmotor, der er integreret i bagakslen. Strømmen kommer fra et 82 kWh-batteri, der giver en rækkevidde på op til 590 kilometer (WLTP). 

Bilen kan dog også udstyres med en 75 kW elmotor, der trækker på forakslen. Kombinationen giver bilen en samlet ydelse på 250 kW. Denne specielle 4Motion-version kan accelerere fra 0 til 100 kilometer i timen på bare 5,4 sekunder, mens topfarten er elektronisk begrænset til 175 km/t.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.