×
Gadgets

Her kan du se hvor meget Google stalker dig

Det er en kendt sag, at din smartphone – iOS og Android – ved, hvor du befinder dig, og hvad du laver der. Det bekymrer selvsagt mangen en sølvpapirshat. Nu er der mulighed for at se, præcis hvad Google ved om din færden – og det er en del. I disse dage ruller tjenesten din TimeLine ud til brugerne på både Android-mobil og på skrivebordscomputer.

Ikke alene kan du se, hvor du har været på en given dag og et givent tidspunkt. Hvis du bruger Google Fotos, vil du også kunne se de fotos, du har taget de enkelte steder i en fin oversigt. Det er med andre ord en ret omfattende dagbog, Google laver på dine vegne.

En oversigt over denne skribents færden fredag den 17. juli.
En oversigt over denne skribents færden fredag den 17. juli.

Det er bestemt ikke alle, der har lyst til, at der ligger en komplet oversigt over deres færden ude i skyen og Google forsikrer da også at du selv kan redigere i de lokationer, der gemmes. Der kan endda slettes hele dage, hvis man ønsker det. Desuden understreger Google, at det kun er dig selv, der har adgang til at se din TimeLine – nå ja, og så andre, der har fået fingre i dit kodeord.

Der er også mulighed for helt at deaktivere Googles indsamling at dine personlige lokaliseringsdata. Gå til ‘Min konto’ (klik på dit billede øverst til højre, når du er inde på Google), hvor du har alle muligheder for at ændre dine privatlivsindstillinger.

Du finder din Timeline her og et link til ‘Min konto’ her.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.