×
TeknologiTophistorie

Hør nummeret: Lennon og McCartney genforenet af AI

Har du savnet nyt fra The Beatles? Nu synger Lennon og McCartney sammmen igen, takket være kunstig intelligens.

Lennon og McCartney genforenes i en ny “Beatles-sang” skabt af kunstig intelligens. Nummeret får fans til at bryde ud i gråd – på den gode måde.

Nummeret er ikke komponeret af AI, det er derimod en kunstigt kreeret udgave af McCartney-nummeret New fra 2013. Kunstig intelligens har sørget for, at Lennon synger med på nummeret, ligesom McCartneys egen stemme er gjort yngre, så det lyder som et nummer 1960’erne.

Effekten er temmelig imponerende. Fans reagerer da også meget positivt på det “nye” Lennon og McCartney samarbejde:

“Dette fik mig til at græde… Jeg tror, det hjælper, at jeg tror, at John og George begge ville have elsket denne sang.” skriver en Youtube-bruger. “Det her er utroligt, ligesom en ny Beatles-sang. Tusind tak fordi du lavede dette.”

Læs mere: ABBA er genfødt – nyt album og digitale abbatars.

Personen, der har skabt værket via kunstig intelligens, hedder Dea Lims. Vedkommende skriver respektfuldt på Youtube:

“Ingen krænkelse af ophavsretten tilsigtet. Dette er en AI-skabelse.”

Der har endnu ikke været nogen officiel reaktion fra hverken Paul McCartney, Apple (pladeselskabet) eller Capital Records, Abby Road, Sony/ATV eller andre i nettet af rettighedshavere, der kontrollerer dele af Beatles katalog og arv. Men mon ikke de snart kommer på banen? I mellemtiden kan du opleve nummeret her:

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.