fbpx

 

 

 

 

TeknologiTophistorie

Huawei sælger ud: Nu ryger Honor-brandet

Huawei vil sig af med det populære Honor-brand for at omgå de amerikanske sanktioner, medddeler nyhesbureauet Reuters.

Huawei har planer om at sælge hele Honor-brandet til et konsortium bestående af mobildistributøren Digital China og myndighederne i Huaweis hjemby Shenzhen, skriver nyhedsbureauet Reuters. Manøvren skal få Honor-telefonerne ud af den klemme, som Huawei har befundet sig i siden de amerikanske restriktioner trådte i kraft i maj sidste år.

Prisen for Honor-divisionen bliver på 15,2 milliarder dollars – knapt 95 milliarder kroner, fortæller nyhedstjenesten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sanktionerne er løbende blevet strammet og har gjort det svært for Huawei. Forbudet mod at bruge Android-styrsystemets mange tjenester har i særdeleshed gjort det svært for kineserne at sælge sine telefoner i Vesten.

Ved at sælge Honor-telefonerne fra, vil de nye ejere kunne omgå forbudet – der er møntet direkte på Huawei – og begynde at bruge Android med Googler Mobiles Services igen, så brandet forhåbentlig kan reddes.

Honor-telefonerne blev lanceret i 2013 og er blevet lanceret uafhængigt af Huaweis topmodeller. Enkelte af modellerne er også blevet sendt i handelen herhjemme. Honor-telefonerne udgør 26 procent af de 51,7 millioner telefoner som Huawei sendte ud fra fabrikkerne i juli-september.

Ud over telefoner lanceres der også lapstops, tablets, computere, fladskærme og andet elektronisk tilbehør under Honor-brandet.

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button