×
TeknologiTophistorie

Huawei sælger ud: Nu ryger Honor-brandet

Huawei vil sig af med det populære Honor-brand for at omgå de amerikanske sanktioner, medddeler nyhesbureauet Reuters.

Huawei har planer om at sælge hele Honor-brandet til et konsortium bestående af mobildistributøren Digital China og myndighederne i Huaweis hjemby Shenzhen, skriver nyhedsbureauet Reuters. Manøvren skal få Honor-telefonerne ud af den klemme, som Huawei har befundet sig i siden de amerikanske restriktioner trådte i kraft i maj sidste år.

Prisen for Honor-divisionen bliver på 15,2 milliarder dollars – knapt 95 milliarder kroner, fortæller nyhedstjenesten.

Sanktionerne er løbende blevet strammet og har gjort det svært for Huawei. Forbudet mod at bruge Android-styrsystemets mange tjenester har i særdeleshed gjort det svært for kineserne at sælge sine telefoner i Vesten.

Ved at sælge Honor-telefonerne fra, vil de nye ejere kunne omgå forbudet – der er møntet direkte på Huawei – og begynde at bruge Android med Googler Mobiles Services igen, så brandet forhåbentlig kan reddes.

Honor-telefonerne blev lanceret i 2013 og er blevet lanceret uafhængigt af Huaweis topmodeller. Enkelte af modellerne er også blevet sendt i handelen herhjemme. Honor-telefonerne udgør 26 procent af de 51,7 millioner telefoner som Huawei sendte ud fra fabrikkerne i juli-september.

Ud over telefoner lanceres der også lapstops, tablets, computere, fladskærme og andet elektronisk tilbehør under Honor-brandet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.