TeknologiTophistorie

Huawei: Vi sælger ikke vores smartphone-afdeling

Huawei forsøger at mane spekulationer om et frasalg af P-serien og Mate-serien i jorden.

Det er ikke nogen hemmelighed, at de amerikanske restriktioner tager hårdt på Huawei. I november måned solgte de pressede kineserne deres Honor-brand fra og for nyligt har Reuters også berettet, at Huawei ønsker at frasælge kronjuvelerne i form af P- og Mate-serien af flagskibe.

Det afvises dog blankt af Huawei.

”Vi kommer ikke til at sælge vores smartphone-afdeling.” Sådan sagde Huaweis grundlægger og CEO, Ren Zhengfei, kort og præcist på et pressemøde i tirsdags i Taiyuan, Kina. Ren Zhengfeis kommentar kom oven på spekulationerne om et frasalg af Huaweis mobilafdeling.

På pressemødet nævnte han også, at han var optimistisk omkring Huaweis fremtid. ”Vi har midlerne til at overkomme vanskeligheder,” sagde han.

Samtidig rakte han en hånd ud til amerikanerne og sagde, at øget samhandel vil være en fordel for både kinesiske og amerikanske virksomheder.

”Hvis Huaweis produktionskapacitet kan blive udvidet, vil det resultere i flere muligheder for, at amerikanske virksomheder vil kunne blive leverandører til os. Jeg tror det vil være til fordel for både os og dem. Jeg tror den nye [amerikanske] administration vil overveje sådanne forretningsmæssige interesser, når de udvikler ny politik.”

Med til historien om et eventuelt frasalg hører det, at Huawei også benægtede de første rygter om salget af Honor-serien. Et salg, der få uger senere blev en realitet.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.