TeknologiTophistorie

Nye bagdørs-beskyldninger mod Huawei

Lille amerikansk virksomhed hævder, at Huawei pressede dem til at lave en bagdør i et større overvågningssystem til Pakistan.

Nu er der kommet nye beskyldninger mod Huawei. De kommer fra den lille amerikanske softwarevirksomhed Business Efficiency Solutions, som Huawei har benyttet som underleverandør. Virksomheden hævder, at kineserne pressede på for at få dem til at installere en bagdør i et såkaldt safe-city system, der skulle bruges i den pakistanske storby Lahore. Det skriver Wall Street Journal.

Business Efficiency Solutions fortæller, at Huawei krævede, at de skulle oprette et identisk system i Kina, der kunne give Huawei adgang til følsomme oplysninger om borgere og embedsmænd via safe-city overvågningsprojektet.

Beskyldningerne er kommet frem i en retssag, hvor det amerikanske selskab samtidig beskylder Huawei for at stjæle teknologi, og de har naturligvis fået de pakistanske myndigheder til at reagere.

– Vores team undersøger beskyldningerne og forsøger at få en forklaring fra Huawei. Vi har også indledt en datasikkerhedskontrol mod Huawei, men hidtil har der ikke været tegn på, at de stjæler data, siger Muhammad Kamran Khan, der fører tilsyn med Lahore-projektet til avisen.

Huawei erkender, at de har installeret en kopi af Lahore-projektet i Kina, men hævder, at det udelukkende var en testversion, der var “fysisk isoleret fra kundens netværk”, hvorfor det ikke har været muligt at stjæle informationer derfra.

Huawei er vel nok verdens største leverandør af hard- og software til safe-city systemer. De har også været førende på netværksudstyr til 4G og 5G-netværk, men gentagende beskyldninger om urent trav og bagdøre har fået adskillige vestlige lande til at fravælge kineserne under opbygningen af 5G-netværkene.

Pakistans udenrigsministerium har ikke villet udtale sig i sagen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.