fbpx

 

 

 

 

ElbilerTophistorie

Husqvarna E-Pilen – fræk elektrisk motorcykel til byboerne

Husqvarna E-Pilen er en elektrisk motorcykel med udskifteligt batteri, beregnet til at køre korte distancer i eksempelvis byer.

Legendariske Husqvarna, der startede som svensk men nu fremstilles på licens i Østrig, har afsløret billeder af deres første ‘rigtige’ elektriske motorcykel. Husqvarna E-Pilen er tydeligt inspireret af klassiske Husqvarna-modeller som Svartpilen og Vitpilen, og bibeholder endda det klassiske look med en faux-benzintank, der huser tre udskiftelige batteripakker.

E-Pilen er i første omgang et koncept og Husqvarna har derfor heller ikke delt specifikationer på motorcyklen. De siger blot, at maskinen udvikles til urban riders, hvilket tyder på kort rækkevidde. Websitet Electrek gætter på, at batteripakkerne ikke er større end 1,5 kWh.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Husqvarna fortæller dog, at den vil få en rækkevidde på omkring 100 kilometer og at motoren er i stand til at levere 8 kW, hvilket svarer til 10,7 hestekræfter. Ikke nogen racer, men fin til at pendle til og fra arbejde. Teroretisk vil man altså kunne skifte batterierne ud undervejs og på den måde forlænge rækkevidden. Batteripakkerne ses mere tydeligt i videoen herunder:

Tophastigheden er der heller ikke noget om, men set i lyset af, at E-Pilen er rettet mod byboere, bliver den næppe højere end 100 til 120 kilometer i timen. Husqvarna vil heller ikke ud med, hvornår de forventer at motorcyklen ryger i produktion, men siger i pressemeddelelsen:

“Udviklingen af E-mobilitetsområdet er allerede langt fremme, og yderligere information vil blive frigivet i den nærmeste fremtid.”

Herunder er der flere billeder af vidunderet (klik for større):

Artiklen fortsætter efter annoncen
Back to top button