×
Features

Hvad kan Apple Watch egentlig uden en iPhone

Apple Watch kan ikke sættes op uden at være parret med en iPhone, så man skal ikke ræse ud og købe uret uden at have en æble-brandet telefon – men det er trods alt nok de færreste, der har lyst at gøre det. Men når telefonen er sat op, kan den faktisk en del mere end hvad man lige skulle tro. Vi har samlet otte ting, Apple Watch kan gøre uden telefonen:

Afspilning af musik
Apple Watch kan faktisk godt afspille musik uden at være koblet op til en iPhone. Der er godt nok ikke oceaner af plads, for det er kun muligt at have 2GB musik – men det er faktisk også nok til at synkronisere en del – omkring 4-500 sange (alt efter kvalitet). Det kræver dog, at iPhone synkroniseres med en iPhone inden man efterlader telefonen. Og det virker naturligvis ikke med Spotify.

Trænings apps
Apples egne trænings apps fungerer til dels uden telefonen. Godt nok har uret ikke indbygget GPS, så man kan ikke tracke ruter eller lignende, men man kan måle det meste; hastighed, skridt, puls og så videre. Kombineret med muligheden for at afspille musik vil de fleste altså kunne bruge uret som en habil træningsmakker.

SMS og telefonbeskeder
”Gamle” sms’er kan selvfølgelig læses på uret, fordi de også er til stede hvis telefonen er væk – de synkroniseres simpelthen. Det er måske mere overraskende, at man faktisk også kan lytte til telefonbeskeder, forudsat man har visuel telefonsvarer hos sin operatør. Indtil videre er det så vidt vi ved kun 3 i Danmark, der leverer det – men det er en ret smart feature, så mon ikke flere andre også kommer med det snart.

Passbook
En af de mest undervurderede funktioner på iPhone er Passbook, der kan holde styr på ting som hotelreservationer og boardingkort til fly. Den funktion virker også uden telefonen – så skulle du være i lufthavnen med en død telefon, kan uret stadig bruges som boardingpass.

Apple Pay
Apple Pay er ikke lanceret i Danmark, men i fremtiden – når det en dag kommer – vil det kunne bruges, også uden telefon.

Åbne døre
Apple Watch har Bluetooth LE, og kan derfor – i hvert fald teoretisk – bruges til eksempelvis at åbne døre på hoteller, hvilket flere hoteller allerede har lanceret. Der er endnu diskussion om, om Apple overhovedet tillader, at man bruger 3. Parts apps uden telefonen koblet til uret, men det ville undre, hvis det ikke var muligt.

Fjernbetjene Apple TV
Apple Watch er en habil lille fjernbetjening til Apple TV, og den funktion virker også uden telefonen i nærheden.

Se hvad klokken er
Yup. Det kan man faktisk godt – også uden telefonen. Man kan også sætte alarmer, ændre urskiver og bruge stopurs funktionen.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.