×
Elbiler

Hyundai-hybridbil har fået solceller på taget

Hyundai har lanceret en udgave af sin Sonata-hybrid med solceller på taget, der skal hjælpe med at oplade bilens batteri.

Solceller er efterhånden blevet så gode, at de kan bruges rent praktisk. Mens Toyota stadig tester solceller til taget af sine biler, har Hyundai overhalet indenom og lanceret en udgave af hybridbilen Sonata, der er udsmykket med solceller på taget.

Ifølge den koranske bilproducent kan solcellerne levere op til 60 procent af strømmen til bilens batteri, hvis solcellerne får seks timers sol om dagen. Solpanelerne kan årligt levere strøm nok til at 1.300 kilometers kørsel, tilføjer firmaet ifølge Digital Trends.

Solcellerne kan naturligvis oplade både under kørsel og mens bilen holder stille. Ifølge Hyundai har de planer om at levere solceller på taget som ekstraudstyr på andre modeller i fremtiden.

Sonata modellen sælges ikke herhjemme, hvor Hyundai i stedet har stor succes med SUV’en Kona og har introduceret Ioniq-hybriden. Ifølge Hyundai Danmark er der heller ikke umiddelbare planer om at få Sonata til Danmark. 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.