Elbiler

Toyota tester solcelletag til elektriske biler

Toyota er begyndt at teste en ny type solcelletag, der kan give bilen en øget rækkevidde på op til 44,5 kilometer om dagen.

Toyota er gået i gang med at teste et nyt solcelletag til sin plug-in hybrid Prius. Solcellerne kan øge rækkevidden med op til 44,5 kilometer om dagen, hævder selskabet. Solcellerne, der produceres af Sharp, er bare 0,3 millimeter tykke, men leverer op til 860 watt og kan endda oplade bilens batteri, mens bilen kører. Senere på måneden testes solcelletaget på offentlig vej, men der spås endnu ikke om, hvornår teknologien bliver kommercielt tilgængelig.

Toyota har længe fokuseret udelukkende på hybrider (og en enkelt brintmodel) så teknologien er udviklet specifikt til hybridbiler. Men for knapt en måned siden meddelte selskabet, at de sammen med Subaru vil udvikle en helt ny bilplatform til rene elektriske biler, der udelukkende drives af batteri, så solcelletaget kan med tiden finde vej dertil.

Toyota
Toyotas Prius PHV demomodel med solcelletag.

Toyota er ikke alene

Det er i øvrigt ikke første gang Toyota eksperimenter med solceller til biler. Helt tilbage i 2010 solgte selskabet solpaneler der kunne oplade bilens sekundære batteri, der leverer strøm til klimaanlæg, GPS, m.m. De nye paneler er dog væsentlig mere effektive, idet de kan producere mere end fem gange så meget strøm som forgængerne.

Solpaneler på biler anses generelt for at være ineffektive, men et par enkelte virksomheder leger, ligesom Toyota, med ideen. Deriblandt startop-virksomheden Lightyear, der forventer at kunne levere ”en soldreven bil” i 2021. Hyundai fortalte sidste år, at de også overvejer at udruste udvalgte bilmodeller med solpaneler. 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.