×
ElbilerTophistorie

Hyundai Inster er en lille billig elbil til masserne

Hyundai har i dag vist sin nye elbil Hyundai Inster. En lille kompakt elbil på kun 3,83 meter med plads til fire personer.

Hyundai har i dag løftet sløret for sin kommende elbil til masserne, Hyundai Inster. Det bliver en lille og billig bil med en længde på bare 3,83 meter med plads til fire personer. Bredden er 1,61 meter og højden 1,57 meter.

Bilen skal konkurrere mod andre billige elbiler som Volkswagen ID.2 og Citroën ë-C3 og den vil blive tilbudt i to forskellige versioner. En Standard Range og en Long Range-variant. Den billigste udgave har har en 71 kW (95 hk) motor og et 42 kWh ombord. Det skulle give den en rækkevidde på 300 kilometer.

Long Range-udgaven er knap så blodfattig. Den har en 84,5 kW (113 hk) motor og et 49 kWh batteri, der giver en rækkevidde på 355 kilometer. Ingen af dem er altså synderligt velegnede til langture.

Hyundai Inster
Inster er bare 3,8 meter lang.

Til gengæld kan de små batterier lades op forholdsvis hurtigt. På lynladere kan der lades med en effekt på op til 120 kW og en opladning fra 10 til 80 procent tager lige godt en halv time. Hjemme kan den lades med op til 11 kW AC.

Indenfor byder betjeningen på en 10,25 tommer central skærm, der er kombineret med med en lige så stor instrumentskærm og en række fysiske knapper. Bagagerummet kan håndtere 280 liter, som kan udvides til 351 liter. Bagsæderne kan nemlig skubbes frem og tilbage på skinner.

Hyundai Inster
Et kig indenfor i Hyundai Inster, hvor to 10,25 tommer skærme dominerer.

Hyundai fortæller i en pressemeddelse at Inster “byder på den mest komplette teknologipakke i segmentet”. Der skulle være al tænkelig aktiv sikkerhedsteknologi, på niveau med biler i premiumsegmentet. Inster vil også tilbyde understøttelse af V2L.

Salget af Hyundai Inster starter allerede i sommer i Sydkorea. Herefter vil den gradvist blive rullet ud i Europa, Mellemøsten og Asien. Men præcis hvornår den kommer til Danmark er endnu uvist. Det samme er den eksakte pris, men den forventes at starte på omkring 20.000 euro, altså under 200.000 kroner.

Hyundai Inster

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.