DRTV

I dag har det nye DR2+ premiere på DRTV

Den nye streamingkanal DR2+ skal lokke de yngre danskere til at se kultur- og samfundsindhold.

DR tænder i dag for endnu en kanal på sin streamingtjeneste DRTV, nemlig DR2+ der er et ”nyt tilbud med kultur- og samfundsindhold rettet til de yngre voksne, der streamer”. Det er indhold, der ikke står øverst på listen over det indhold de yngre danskere streamer, og det håber DR at lave om på med DR2+. 

– DR2+ er DR2’s digitale frontløber, som har til opgave at løfte kultur- og samfundsstoffet ud til streamerne. Ambitionen er at skabe smittende tv-oplevelser, som både prioriterer fagligheden og det menneskelige drama samt altid at overraske med det uventede, fortæller Irene Strøyer, der er chef for DR2+ og DR3, i en pressemeddelelse.

Den nye kanal trækker på erfaringerne fra den nu rent digitale DR3-kanal. Blandt andet vil DR2+ nørde med interessante detaljer, fremfor at tilgå emner i helikopter, hedder det.

– DR2+ er vores laboratorium, hvor vi vil eksperimentere og gå forrest i at undersøge, hvordan formidlingen af kultur- og samfundsstoffet skal skrues sammen, så indholdet også fungerer i en digital fremtid, fortæller Irene Strøyer.

Kanalen lægger fra kaj med tre helt nye programserier: Sektlederens hemmelighed, Trumps tweets og Cornflakes med lort og Død ved kølle – humoren der formede dig. Herefter vil der fra midten af februar udkomme en ny programserie fra DR2+ hver anden uge på DRTV.

Et smugkig ind i maskinrummet viser, at der er en perlerække af programmer, man kan glæde sig til i foråret 2020. De foreløbige arbejdstitler er:

’Hvorfor er Ludwig ikke konge?’ med 18-årige Ludwig af Rosenborg, ’Hornsleth er død’ med provo-kunstneren Kristian von Hornsleth, ’Det sidste skrig’ om Gannis CEOs klimafokus, ’Mordet på Mr. Nix’ med tidligere direktør for Cambridge Analytica, ’Hübbe’ med balletmesteren Nikolaj Hübbe og ’Ane i Ingen-mands-land’ med komikeren Ane Høgsberg.

Den nye kanal er et supplement til det eksisterende DR2, et tilbud der fra årsskiftet både fokuserer på kultur, samfund og historie efter at en del af programmerne og temaerne fra det nu lukkede DR K flyttede ind.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.