Teknologi

I Holland serveres maden af robotter

På en restaurant i Holland har de løst udfordringen med social afstand ved at hyre to robotter til at servere maden for kunderne.

En restaurant i Holland har taget alternative metoder i brug for at undgå menneske-til-menneske-kontakt under coronakrisen. To rød-hvide robotter skal tage imod gæsterne, levere maden og bære servicet ud igen, når det er brugt, fortæller Associated Press

Restaurantens ejer fik ideen allerede sidste efterår, hvor han så robotterne i aktion på en restaurant i Kina. Det var inden COVID-19 spredte sig over jordkloden. Nu er robotterne ikke længere bare en sjov ide, men en metode til at overholde den sociale afstand i restauranten.

Lige som herhjemme har restauranterne i Holland været lukket ned under coronakrisen, men fra og med i dag lempes der på forbuddet – og de to robotter står klar til at servere kinesiske og indonesiske specialiteter på restaurant Royal Palace, der ligger i byen Renesse i det sydlige Holland.

”De hjælper os med det arbejde, vi udfører,” siger Leah Hu, hvis familie ejer Royal Palace. ”Vi har ofte travlt med at rengøre borde, og robotterne giver os en ekstra hånd. Vi forsvinder ikke. Vi er stadig her. De har altid brug for folk i denne branche. ”

I et forsøg på at gøre robotterne mere menneskelige, bærer den ene robot et chiffon-tørklæde omkring halsen. Og på Instagram har restauranten startet en konkurrence, der skal navngive de to maskiner. 

”Vi har endnu ikke en favorit, men navnene Ro og Bot er blevet foreslået. Vi vil gerne give dem et normalt navn,” siger Leah Hu. Se hende præsentere robotterne herunder …

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.