×
ElbilerTophistorie

Nyt Stallantis-batteri skaber vekselstrøm direkte i batteriet

Med IBIS-batteriet vil Stellantis spare både penge, plads og vægt. Det eliminerer behovet for en ekstern inverter.

Igennem de sendte fire år har Stellantis arbejdet på sit nye batteri ved navn IBIS – Intelligent Battery Integrated System. Batteriet skal bruges i elbiler fra Peugeot, Citroën, Opel, Jeep, Fiat og de øvrige modeller fra Stellantis.

IBIS eliminerer behovet for en ekstern inverter, da en 3-faset inverter simpelthen er integretet direkte i lithium-ion-batterimodulerne. Det sparer ikke alene plads og vægt, men gør også batteriet billigere at producere, fortæller Stellantis i en pressemeddelelse.

Et sofistikeret kontrolsystem gør det muligt at producere vekselstrømmen til en elektrisk motor direkte fra batteriet. Det resulterer i en mere kompakt drivlinje, som i stedet kan frigøre mere plads til passagererne.

Desuden reducerer IBIS-batteriet køretøjets vægt og produktionsomkostningerne. Stellantis beskriver det som et gennembrud for batterier til elbiler, men også til stationær energilagring.

– Dette revolutionerende batterisystem kan markere et afgørende skridt i Stellantis forpligtelse til at levere nyttig, enkel og avanceret teknologi til alle, siger Ned Curic, Chief Engineering & Technology Officer for Stellantis.

Simpelt forklaret, så vil elbilernes højspændingsbatteri altid modtage jævnstrøm (DC). Derfor er bilerne udrustet med en inverter som omformer vekselstrøm (AC) til DC for at batteriet kan modtage strømmen ved langsomme opladere. Lynladere kan lade bilens batteri direkte med jævnstrøm. Konverteringen sker omvendt, når strømmen sendes til elmotorerne, der vil have vekselstrøm.

I IBIS-batteriet kræves der ikke en ekstern inverter, den er integreret i de moduler, som batteripkanne bygges op af. Stellantis forklarer det med billeder i videoen ovenfor.

Stellantis vil udrulle teknologien i sine elbiler inden udgangen af ​​dette årti, loves det.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.