Gadgets

IFA: Samsung lancerer 8K QLED-skærm

I hælene på LG's 8K-præsentation har Samsung i dag lanceret sin QLED-baserede 8K-fladskærm.

8K ser ud til at blive det helt store samtalemne på årets IFA-messe i Berlin; i dag har Samsung meddelt, at deres 8K QLED-skærm med AI-opskalering kommer i butikkerne allerede til oktober. Annonceringen kommer i hælene på LG’s fremvisning af verdens første OLED-skærm med 8K-opløsning i går. En skærm, der dog langt fra er klar til kommerciel lancering. Men det er Samsung Q900R, der kommer i tre storskærmstørrelser (65″, 75″og 82″).

Opskalering via kunstig intelligens

Der er stadig meget langt mellem pletter af 8K-indhold, men Samsung Q900R har mulighed for at opskalere f.eks. 4K-materiale ved hjælp af en proprietær teknologi, som anvender kunstig intelligens til at forbedre både billede og lydkvalitet til premium 8K kvalitet- uanset originalkildens kvalitet eller format. Hvis en bruger ser indhold via en streamingtjeneste, set-top box, HDMI, USB eller endda mobil-spejling, kan skærmens Quantum Processor 8K genkende og opskalere indhold og vise det i 8K kvalitet, lover Samsung i sim pressemeddelelse.

– Med introduktionen af 8K-TV med 8K AI Upscaling tager vi et stort skridt mod den højeste billedkvalitet. Vi er stolte af at kunne præsentere Q900R og er overbeviste om, at vores kunder kommer til at opleve fantastisk glans i farve, klarhed og lyd på vores nye 8K-kompatible modeller, siger Jongsuk Chu, Senior Vice President hos Samsung.

For at opnå 8K kvalitetsbilleder har Samsung Q900R 8K-opløsning en lysstyrke på op til 4.000 nits. Funktionerne gør det muligt for tv’et at producere fire gange flere pixels end 4K UHD-tv og 16 gange flere pixels end fuld et HD-tv. Q HDR 8K, som er drevet af HDR10 +, er også indbygget i Q900R for at give 100% farveudtryk og et mere levende billede.

QLED kontra OLED

I modsætning til LG’s OLED-tv er Samsung Q900R baseret på Samsungs egen QLED-teknologi. Samsung har valgt at satse hundrede procent på QLED, da LG ejer en række produktionspatenter på OLED, hvilket ville betyde, at Samsung ville skulle betale LG for hver produceret OLED-skærm. QLED og OLED giver nogenlunde samme fordele, men QLED siges af flere at gengive farver bedre – til gengæld kan teknologien (endnu) ikke nå samme sortniveau som OLED. Og så er tommeprisen på QLED lavere end på OLED.

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.