×
Features

IFA 2019: Hvad kan vi forvente?

Under IFA 2019 i Berlin kan man få et glimt at fremtidens forbrugerelektronik. Her kan du se, hvad vi forventer at de store udstillere i år …

Fredag den 6. september slås dørene op for IFA 2019 messen i Berlin; den største messe for forbrugerelektronik på europæisk grund. Det er intet mindre end 95. gang at messen afholdes og i år er der ikke færre end 1.814 udstillere, der spreder sig over 161.200 kvadratmeter messeområde. Det er en del. Som i 23 fodboldbaner. 

Heldigvis behøver du ikke at trave rundt selv, for vi gør det for dig – og vi har allerede lavet en liste over producenter, som vi forventer har interessante produkter at vise frem. De fleste af dem har allerede afsløret små lunser af info. 

Braun

Den klassiske Dieter Rams-designede LE-serie af Braun højttalere er kommet tilbage til livet efter tre årtier på museumshylden. Højttaleren laves i samarbejde med engelske Pure og vi blive vist frem på IFA 2019, lovede selskabet tilbage i juli måned. Pure er mest kendt for sine DAB-radioer, men lur mig, om ikke LE-højttalerne anno 2019 vil være udrustet med nymodens trådløs teknologi – måske endda muligheder for multirum. Vi ved det ikke, men vi glæder os til at finde ud af det.

Braun IFA 2019
Braun LE-højttaleren genopstår under IFA.

Huawei

Huawei har kaldt pressen sammen til en keynote fredag den 6. september klokken 10.30, under overskriften ”Rethink Evolution”. Og der gættes på, at Huawei vil benytte arrangementet til at præsentere sit nye Kirin-chipset, der skal afløse Kirin 980. Sådan har det nemlig været i de sidste to år – Kirin 980 blev præsenteret under IFA 2018 mens Kirin 970 blev præsenteret året før. ”Rethink Evolution”-teaseren indeholder også spørgsmålet ”Hvordan ser du for dig, at 5G ændrer den måde, vi kommunikerer på?”, hvilket kunne tyde på, at den kommende Kirin-processor vil have integreret 5G-chip. Den nye processor kommer sandsynligvis til at være hjertet i den kommende Mate 30, der annonceres senere.

https://youtu.be/c4Z0ouDExp4

 

LG

Fredag den 6. september løfter LG endelig sløret for den telefon, de teasede i en kort video i starten af august. Videoen, der dublerede som invitation til presseeventet, antyder at LG vil lancere en telefon med hele tre skærme. Den 20 sekunder lange video viser et spil, der spilles på en telefon. Herefter foldes telefonen ud og afslører en anden skærm med et kort, der viser vej til LG’s IFA-event. Til slut lukkes telefonen og en tredje skærm med dato og tid for eventet vises.

 

Philips Hue

Helt tilbage i juni måned blev det lækket, at Signify, der står bag Philips Hue-produkterne, barsler med en stribe nye produkter. Blandt andet en såkaldt filament-pære, der ligner en gammeldags glødepære, men også et Smart Plug, der er en Hue-kompatibel stikkontakt. Om der er sandhed i det – eller om der er andre eller flere godter i posen, ved vi om en uges tid.

Samsung

Samsung har den seneste måned dryppet nye produkter på markedet (Galaxy Book S, Galaxy Tab S, Galaxy Note 10 og Galaxy Watch Active 2) så det er ganske givet, at energien på Samsungs event bliver fokuseret på fladskærme. Sidste år kom de første kommercielt tilgængelige 8K-skærme fra koreanerne, og vi forventer at de vil vise endnu større og endnu mere avancere modeller frem i år. Vi bliver klogere torsdag den 5. september klokken 11.00, når Samsung-bossen går på scenen i Berlin.

Sonos

Sonos holder sit ”største event i år” i Berlin under IFA 2019. Selv om de ikke selv udstiller på messen, udnytter de at Europas tech-journalister i forvejen er samlet. Firmaet holder åbent hus for at vise mindst et nyt produkt frem – og vi har en god fornemmelse for, hvad det er, nemlig en transportabel Bluetooth-højttaler med navnet Sonos Move. Du kan læse alt om den her. Der er også en mulighed for at Sonos vil præsentere en opdateret udgave af Sonos Connect, der bruges til at forbinde ældre hifi-anlæg med Sonos-systemet.

Sonos Move IFA 2019
Sonos Move skulle egentlig først være afsløret under IFA.

Sony

Japanske Sony holder event for pressen torsdag den 5. september klokken 13.00. Sony vil naturligvis ikke ud med, hvad de har med i posen, og der er ikke rigtigt sluppet noget ud. Men det er værd at bemærke, at Sonys Walkman fylder 40 år i år. Kan japanerne finde på at fejre det med en jubilæumsudgave? 

Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.