×
Fremtidens HjemTophistorie

Ikea Nymåne er en ny intelligent LED-loftlampe i 60’er design

Ikea Nymåne er en ny, intelligent LED-loftlampe, der fungerer sammen med Trådfri-systemet.

Det svenske møbelhuse har et påskeæg klar, nemlig Ikea Nymåne, der er en intelligent pendel lampe til Trådfri-systemet. Lige til at hænge op i loftet. Lampen fås i to farver, nemlig sort og hvid, og er oplagt til brug over eksempelvis spiseborde.

Loftlampen har indbygget LED-lyskilde, men i modsætning til de fleste andre lamper af denne type, kan lydkilden rent faktisk skiftes, når den engang dør. Til designet af lampen har Ikea ladet sig inspirere af 1960’erne.

“Da vi designede Nymåne loftlampe, åbnede vi vores skattekiste og fandt Klang lampe fra 1960’erne frem. Vi supplerede med en indbygget LED-pære, der kan dæmpes, og lod vores designer give den et moderne udtryk, der passer godt til serien,” skriver møbelvarehuset.

Lystemperaturen på Ikea Nymåne loftlampen kan varieres mellem 2.200 Kelvin (varmt lys), 2.700 Kelvin (varm hvid) og 4.000 Kelvin (kold hvid). Den har en lysstyrke på 1.000 lumen, men kan også dæmpes – også trådløst via Trådfri-fjernbetjeningen. Farvekvaliteten, den såkaldte CRI-værdi skulle ligge på >90.

Diameteren er på 38 centimeter og prisen er forbavsende lav, nemlig 529 kroner. Det er dog uden Trådfri-fjernbetjening. Lampen er allerede at finde på Ikeas hjemmeside.

Kilde
Teknikvevkan
Back to top button

Vi lever af annoncer

Hejsa kære læser. Vi kan se, at du bruger en Adblocker. Det er vi superkede af. Som et lille medie er vi afhængige af annoncekroner for at kunne levere gratis indhold til dig. Vi vil derfor bede dig om at lukke for din AdBlocker eller i det mindste give vores site lov til at vise bannere, hvis du gerne vil læse vores indhold. Med venlig hilsen iNPUT.